I KAD DVOJE TRPE ISTO, TO NIJE ISTO!

0
40

Zanemarujući staro, a opet nedovoljno poznato: „Ne uzdaj se ni u Ruse, u se, i u svoje kljuse!“, ili naivno verujući da se države rukovode stalnom ljubavlju i mržnjom, a ne prolaznim interesima, kod nas se govori tek da se pokaže kako nekog volimo. Bez obzira na to da li će nam uzvratiti „ljubav“, ili će to samo „pući po nama“.

rusijU tom smislu u redu je govoriti da smo protiv sankcija Rusiji, ali nije „zato jer smo i sami bili pod sankcijama“. Nije, jer ima sankcija i sankcija, odnosno sankcionisanih i sankcionisanih. A pomenutim govorenjim, sve je izjednačeno ili strpano u isti koš!

U ovom slučaju, Srbija i Rusija (mada to imponuje slabima u Srbiji ali retko kome u Rusiji), „Kosovo“ i Ukrajina. Pogledajmo sličnosti kojih ima, ali i razlike! Srbija je sankcionisana jer je oružjem intervenisala na „Kosovu“, a isto je sa Rusijom u Ukrajini. Ali Srbija je to učinila da spreči otcepljenje dela svoje države, a Rusija je intervenisala u drugoj državi. I jedno i drugo je činjenica, ma kako nazivana! Uostalom, setimo se kakav je bio zvanični cilj ruske „specijalne operacije“ na početku, a kakav kasnije. Po samim Rusima!

Prema tome, pustimo bar po ovom pitanju „braću Ruse“, da bez nas idu putem kojim su se zaputili! I trpe ono što ih je snašlo… Od našeg „razumevanja“ i „solidarnosti“, ovog „i mi smo to iskusili pa znamo kako vam je“, njima neće biti lakše. A zauzvrat, nama će biti teže. Slabo upoznati sa stogodišnjim statusom Kosmeta (ne bi trebalo da ne koristimo ovaj naziv) kao dela Srbije (normalno novovekovne, srednjevekovnu slabije poznaju), i nezlonamerni, a ne samo zlonamerni, pomisliće da smo isti kao Rusi. Nastojimo da prisvojimo tuđe, i za dobar deo država i to onih većih i važnijih, podugo priznato za posebnu državu! Slušajući kako se svesno i dobrovoljno, izjednačavamo sa Rusima…

Da Vas podsetimo:  „Sećam se – kilo paradajza – kilo para“

A povodom daljih razlika, nije zgoreg napomenuti i da mi nemamo ono što Rusija ima. Ne samo naftu i gas, nego i taktičko i ostalo nuklearno oružje!

autor:Radovan Marjanović

izvor:https://www.kolubarske.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime