Katolički temelj hrvatskog genocida

1
557

Kao bujica kad provali branu i razlije se, tako se nezadrživo razlila i istina o hrvatskom genocidu počinjenom u NDH nad  Srbima, Židovima i Romima prikazivanjem filma „Dara iz Jasenovca“, uprkos neviđene zlonamerne kampanje protiv njega!

Ali, nikad više neće biti politikantskog taktiziranja o navodnoj „štetnosti“ prikazivanja stvarnih brutalnosti u načinima ubijanja nevinih žrtava, naročito dece, kao temeljne odrednice o elementu činjenja genocida, što je precizirano u rezoluciji OUN o genocidu!

Brojni novinarski tekstovi o samim izvršiocima toga hrvatskog genocida sadrže i kazivanja još živih očevidaca, one kozaračke dece koja su bila zatočenici hrvatskih logora smrti.

Svim tim izjavama zajedničko je kazivanje o ulozi katoličkih časnih sestara u brutalnom zločinu genocida nad srpskom decom!

Međutim, to nije bila slučajnost već rezultat višedecenijske antijugoslovenske i antisrpske kampanje vođene u okviru katoličkih laičkih redova, koje je osnovao IVAN MERTZ nakon svog povratka iz Pariza, gde je kao stipendista RKC studirao francuski jezik, ali i teologiju.

Nakon povratka u Zagreb dobio je stalno nameštenje u franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, kao profesor francuskog jezika.

Kao i Alojzije Stepinac, i MERTZ je u Velikom ratu bio rezervni oficir austrougarske vojske na talijanskom ratištu, te je odmah  prihvaćen u zagrebačkom krugu protivnika novostvorene zajedničke države SHS.

Uočivši da novostvorena država izrazito forsira aktivnost sportskih družina „SOKOLA“, gde se jača panslavizam i povezivanje sa Čehoslovačkom (Sokolstvo je i nastalo u Pragu!), tako jačajući i vojno-politički savez „Mala ANTANTA“, koji ima važnost za  jugoslovensku državu, pokrenuo je MERTZ akciju koju izrazito podržava RKC, da pod pokroviteljstvom RKC stvori Katoličke laičke redove, i u njima sportsko udruženje „ORLOVI“ koje ima i mušku i žensku sekciju, a prioritetni zadatak biće mu da suzbije aktivnosti „SOKOLA“!

Sa znanjem vrha RKC u Zagrebu, dozvoljeno je da se navodno sportsko udruženje koristi i za tajno okupljanje članova terorističkog ustaškog pokreta, te je u upravu „ORLOVA“ zato izabran penzionisani pukovnik Slavko Kvaternik, nekadašnji okupacioni upravnik u Beogradu (1915. – 1918.), koji je brutalno zatirao sve oblike srpske državnosti!

Da Vas podsetimo:  STRAHOLOGIJA GENOCIDAŠA

Kvaternik je planski uveo grupu nekadašnjih austrougarskih oficira da u brojnim podružnicama „Orlova“ šire antisrpsku indoktrinaciju kod članova i članica!

Iako je ovakva njihova delatnost uočena, vođa stranke HSS Vlatko Maček, ali i nadbiskup Alojzije Stepinac kao rimokatolički prvosveštenik u Jugoslaviji, zajednički i uporno, branili su takvo delovanje „Orlova“ jer je izigravalo odredbe Zakona o zaštiti države, pošto je sportska sekcija osnovana u okviru katoličkog laičkog reda, te nije ni deo neke političke stranke, ali ni samostalno udruženje, da se zakon može primeniti za zabranu delovanja!

Iako je sam MERTZ preminuo posle nekoliko godina, ta  rimokatolička laička udruženja postala su baza ustaškog podmlatka, što će se naročito  videti nakon formiranja Banovine Hrvatske, kao pravnog okvira za buduću NDH!

Ustaško-katolička indoktrinacija, kao vidljiv rezultat klerofašističke ideologije kod Hrvata, bio je osnov za masovno uključivanje proverenih kadrova koji će odmah početi genocid u NDH, jer su podružnice laičkih redova bile regrutna baza za dužnosnike u sistemu vlasti NDH, te ona uporna višedecenijska laž kroatokomunista o „šačici ustaša povratnika iz emigracije“ kao izvršiocima toga genocida ne pije vodu!

Svesni takve strašne istine, planeri tajnog sporazuma „PAX  AMERIKANA“ nakon krvavog razbijanja zajedničke jugoslovenske države pripremili su akciju proglašenja IVANA MERTZA za katoličkog sveca, kako bi predupredili neminovnu spoznaju o njegovoj prljavoj ulozi u genezi nastanka hrvatskog genocida, jer je bio osnivač katoličkih laičkih redova u Hrvatskoj i BiH!

Sama predstava njegovog proglašenja za sveca početkom XXI veka u Banjaluci (tu se rodio!), i to baš u katoličkom samostanu Petrićevac (gde je službovao kao sveštenik i Miroslav Filipović, jedan od zloglasnih upravnika logora Jasenovac, koga će tamo prozvati fra Sotona zbog izmišljanja najsvirepijih oblika usmrćivanja logoraša), koju je lično vodio tadašnji papa IVAN PAVAO II (onaj koji je i potpisao tajni plan sa američkim predsednikom Ronaldom Reganom, koji predviđa i razaranje Jugoslavije), najbolje kazuje i pokazuje, stvarnu ulogu RKC u nastanku ustaštva, njegovom organizovanju, ali i genocidnom delu, koje se ne može i ne sme zaboraviti, makar da današnji rimski papa otvara zapečaćene vatikanske arhive, ali srpska narodna izreka kaže – Ni u moru mere, ni u Latinu vere!

Da Vas podsetimo:  Zločini na Kosovu se nastavljaju

Izvor: Srpski stav

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime