Kriminal?! Državni sekretar još nije zaseo u fotelju, a već je zavukao ruku u državnu kasu?!

0
1654
Foto: printscreen

DRŽAVNI SEKRETAR MINISTARSTVA ZA BORAČKA PITANjA MIODRAG KAPOR DODELIO PARE I PROJEKAT UDRUŽENjU U KOJEM JE ZAKONSKI ZASTUPNIK.(dole dokaz) Ovo je kraj postojanja Zakona u Srbiji, više ne važi ništa. Postavlja se logično pitanje kako će Državni sekretar ministarstva za boračka pitanja Miodrag Kapor potpisati ugovor o odobrenom projektu ,,dokumentarni film Slavna 72 Specijalna“ udruženju Prijatelji 72 Specijalne gde je isti Miodrag Kapor sada i svojstvu zakonskog zastupnika. Ovo još nije bilo nikada a sve smo imali priliku da vidimo.

Ništa protiv Udruženja Prijatelji 72 Specijalne i članova udruženja ali ovakva podela projekata je sramota za državu Srbiju i Ministarstvo za boračka pitanja.

Projekti koji su odobreni od strane Ministarstva za boračka pitanja su protiv Zakona i ,,otimanje“ para poreskih obveznika Srbije i težak javašluk i neznanje iz više razloga i to:

• u istom danu je objavljena lista, pristiglih i lista procenjenih projekata,
•državni sekretar penzionisani pukovnik iz Krajine Miodrag Kapor mora jasno da kaže da li je predsednik udruženja, boraca koje će dobiti sredstva za projekat
•projekte su dobila udruženja koja su tek registrovana,
•deo udruženja nije registrovan u Apru da ima za cilj sprovođenje projekta prema konkursu,
•nazivi projekta navode o otkrivaju šta je cilj projekta što je Zakonom i konkursom zabranjeno, dozvoljeno je samo da se stavi naziv projekta,
•pojedina udruženja koja su dobila projekat nemaju završni račun za 2019 godini i
•niz drugih nedostataka i nepravilnosti

Posle naših kritika ni sajt ministarstva ne radi više a slika dole to dokazuje.
Prva dva dokumenta pokazuju ko je zakonski zastupnik, treći, četvrti i peti dokumenat pokazuju naziv projekta i otkrivaju cilj projekta što je Zakonom zabranjeno, šesti dokdokument je konkurs iz kojeg se jasno vidi da piše naziv projekta i da nebi bio favorizovan bilo koji projekat piše ,,ne otvarati pre završetka konkursa“ a samim otkrivanjem imenom šta će se raditi u projektu oni su već otvorili koverte.
Sledeća dokumenta su Udruženja koja će dobiti sredstva.

Da Vas podsetimo:  Da li je Srbiji potreban fudbal?

KO STOJI IZA OVAKEVE PODELE PLENA A DA BORCI NEĆE IMATI NIŠTA OD ISTIH PROJEKATA ŠTO JE SUPROTNO KONKURSU I ZAKONU.

Na kraju ništa mi nemoramo da budemo ali ćutati nikada nećemo što boračka populacija mora da zna i sa tim su saglasna mnoga udruženja iz Srbije.

Gospoda će se ljutiti što mi nećemo da ćutimo za ovakve zloupotrebe jer naše članstvo ispašta zbog ovakvog nezakonitog rada i zato nećemo ćutati nikada.

Gvozdeni puk Srbije i
Udruženje Boraca Valjevo
Izvor: Otvoreno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime