Medvedev: Samo konačna i potpuna pobeda Rusije u Ukrajini spasiće svet od globalnog rata

0
111

ZAPADNE zemlje guraju svet ka globalnom ratu, a jedina garancija da neće do toga doći jeste potpuna i konačna pobeda Rusije u Ukrajini, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

By Dmitry Medvedev – <a rel=“nofollow“ class=“external free“ href=“http://www.medvedev2008.ru/downloads/7.jpg“>http://www.medvedev2008.ru/downloads/7.jpg</a>, CC BY 3.0, Link

Citirajući tezu zapadnih zemalja da se „Rusiji ne sme dozvoliti da pobedi u ratu“, Medvedev je postavio pitanje šta to zapravo znači, prenosi Iskra.co pisanje portala Sve o Srpskoj.

– Pratite jednostavnu formalnu logiku. Ako nije Rusija ta koja pobeđuje, onda je, očigledno, Ukrajina. Cilj Ukrajine u ratu saopštio je kijevski režim, a to je vraćanje svih teritorija koje su joj ranije pripadale, odnosno oduzimanje od Rusije – rekao je Medvedev.

Prema njegovim rečima, to je pretnja postojanju Rusije i opasnost od njenog kolapsa, što je direktan razlog za pokretanje 19. paragrafa Osnova državne politike Ruske Federacije u polju nuklearnog zastrašivanja.

– Kažite mi onda: ko planira nuklearni sukob? Šta je ovo ako ne direktno provociranje svetskog rata sa upotrebom nuklearnog oružja? – upitao je Medvedev.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime