Pismo iz karantina

1
1552
Foto: printscreen ( inshe.tv )

Kafano, javljam ti da nikada nisam imao Hamletovu dilemu: za mene „piti, il‘ ne piti nikada nije bilo pitanje, pa ni sada“

Isidora Sekulić je nekada slala pisma iz Norveške, a ja se javljam iz karantina. Odatle i razlika u kvalitetu. (Zato, „uostalom, smatram da bi karantin trebalo razoriti“!)

Na našim društvenim mrežama, a i jesmo neko društvo „lako ćemo“, pratim reagovanja naših ljudi na sve što se dešava oko korona virusa i zaključujem da smo vrlo duhovit narod. Šteta je što toliko nismo i disciplinovani. Možda je ipak olakšavajuća okolnost što je za disciplinu kičme potrebno imati i kičmu.

Prva vest koja je privukla pažnju javnosti bila je da je Ahtisari pozitivan na korona virus. Odmah se konstatovalo, čak i od strane laika u ovoj oblasti, da je to jedino pozitivno što u ovom čoveku postoji. Onda je procurila još jedna da su Česi zaustavili kineski, a Poljaci ruski avion sa sanitarnim materijalom namenjenom ojađenim Italijanima. Zaključeno je bez dvoumljenja da je, ako je vest tačna, Divlji Zapad potpuno premešten na bivši Istok.

I pored svih nedaća koje je izazvao korona virus čak i u najjačim ekonomijama najrazvijenijih zemalja zaraženog sveta, naša privredna aktivnost ne jenjava. Neviđena jagma za klozet papirom samo je dokaz da se i danje dobro držimo i da smo, bar u nekim domenima, poprilično produktivni.

Europa je pokazala svoje pravo lice tek kada je stavila zaštitne maske. Italijani predlažu promenu imena tako da se početna slova EU zamene slovom T i unija, umesto EUROPA, ponese pravo ime – TROPA. Sreća je što su školski programi na malim ekranima zamenili političke debate. Nedavno sam učestvovao u času matematike za treći osnovne i sebi nisam mogao da se nadivim koliko sam briljirao. Otišao sam u krevet čio i zadovoljan sobom u karantinu.

Da Vas podsetimo:  Strategija „Ludog Džoa” za bombardovanje SRJ 1999.

Tada mi je pala na pamet i spasonosna misao koja sagledava svu opravdanost neophodnog rastojanja između sagovornika od najmanje dva metra. Ako bi se taj propis uveo i u rad Skupštine više ne bi bilo nikakve opasnosti ili neželjenih posledica od međuposlaničkog pljuvanja. Ako ne mogu dva dobra zajedno, zašto ne bi bili zadovoljni i sa dva metra pa makar i razdvojeno?

Takođe je ohrabrujuća vest, koja se pojavila u pojedinim tabloidima, da je revnosna policija toliko pretukla prekršioca policijskog časa da je ubila virusa u njemu.

U međuvremenu smo saznali da je čelično bratstvo sa Kinezima okaljeno u Smederevu, a zlatno u Boru. Ukoliko bi se otkrilo i neko rudno ležište sa platinom svi su izgledi da bi se pojavio neko sprema da sa nama podeli i platinsku ljubav. I bez Platona.

Naš predsednik je svečano dočekao kineske lekare uz pozdrav: Dobro došli! Bravo! Evo vam ruka! Evo vam i lakat, meni ne treba ništa. I pored toga što se svi trude da se sva dešavanja saopšte javno i transparentno i dalje ostaje otvoreno pitanje da li je Crna Gora sekularna država zbog Zakona o slobodi veroispovesti, ili zbog Sekule Drljevića.

I na kraju dve poruke, jedna opšteg karaktera i druga lične prirode:

Prva: Ubuduće za sve lekare obavezno proizvoditi stetoskope u vidu srca.

Druga: Kafano, javljam ti da nikada nisam imao Hamletovu dilemu; za mene „piti, il‘ ne piti nikada nije bilo pitanje, pa ni sada“.

Nama na kraju ostaje da se i dalje držimo četiri S uz malo pojačanje sa jednim Š. Tako da bi skraćenica SSSŠS značila: Samo Svađa Srbina Šašava Spasava.

Dragoslav Pakić
Izvor: stanjestvari.com

1 KOMENTAR

  1. Supruga i ja imamo 80 godina i znamo, da ako zakacimo koronu, necemo vise vidjati nasu decu i unuke. U mnogim bolnicama za stare vise nema mesta. A bolesnici koji provedu deset dana na respiratoru, nece se vise smejati. Prema tome, cuvamo se, medjusobno pazimo i negujemo maksimalno … fiskultura u stanu svako jutro kod otvorenih prozora, ukusna i dugo spremana hrana, pred svaki obrok obavezno aperitiv – jedan mali razblazeni viski, puno svezeg povrca i voca, med i limun, telefoniranje deci, familiji i prijateljima . . . kompjuter.
    Svaki dan citam online Politiku, Danas, Korene, NSPM, Juzne Vesti, Glas Sumadije, Moj Novi Sad …
    Da saznam. Da prodje vreme. Da prodje ova posast.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime