Telekom otcepio Vojvodinu

1
785
Nevena Subotić / Foto: printscreen

Srpski državni telekomunikacioni operator Telekom Srbija otcepio je Vojvodinu od Srbije. Ova kompanija odlučila je da gledaoci koji su odabrali njihove usluge i televizijske pakete, a žive južno od Beograda, ne traba da gledaju Radio televiziju Vojvodina.

Recimo ako živite u Smederevu i imate uplaćen neki od njihovih paketa, operater će vam na pitanje zašto nema RTV Vojvodine na mestu, tačnije kanalu, na kom je predviđena objasniti da ovu regionalnu televiziju mogu da gledaju samo u Vojvodini i Beogradu.

Bez obzira što je na sajtu Telekoma navedeno da je ovaj program sastavni deo svih televizijskih paketa koje nude, da ugovor nema navedenu stavku da se RTV Vojvodina može gledati samo u APV i glavnom gradu, ljudi iz ove kompanije pokušaće da vas uvere da vi nemate pravo na gledanje Televizije Vojvodina, ukoliko niste sa područja Vojvodine ili Beograda.

Da sada ostavimo po strani da sa pravnog gledišta ovakvo ponašanje ne bi Telekomu donelo na sudu ništa dobro, nego da pitamo: Ko je to sebi dao za pravo, u državnoj kompaniji, da odluči da ukine programe vojvođanske televizije.

Na osnovu čega je procenjeno da razne zadruge, parovi, grandovi ili TV Most iz Kosovske Mitrovice treba da postoji u izboru kanala MTS-a za stanovnike južno od Save i Dunava, a RTV Vojvodine ne treba.

Nakon višedecenijskih optužbi Vojvođana da je težnja ka decentralizaciji i autonomiji utiranje puta separatizmu. Nakon nategnutog pokušaja da se prošle godine spektakularno proslavi godišnjica „prisajedinjenje Vojvodine Srbiji“. Nakon bezbrojnih pokušaja da se na mala vrata silom umesto crnih, širokih, vojvođanskih, Lalama nazuju srbijanski opanci sa zašiljenim uvijenim vrhom. Znači, nakon svih tih grčevitih pokušaja da se prikaže kako smo svi jedno, neko se u Telekomu drznuo da pokvari celokupnu državnu strategiju združivanja.

Da Vas podsetimo:  Nema "zločina protiv čovečnosti", dok je čovek samo "naš čovek"

Niti smo mi u Vojvodini separatisti, niti u našoj državi svi imaju jednaku kulturnu istoriju i običaje, kako to hoće neracionalno da prikažu oni koji se boje bilo kakve različitosti.

Da bi se više poštovali i razumeli, treba stalno da upoznajemo jedni druge. Jedan od efikasnih  i zabavnih načina upoznavanja mogao bi biti i kroz televizijske emisije.

Kažem – Mogao bi biti – ali nečijom nerazumnom odlukom nije.

Nadam se da će taj neko, svoju grešku brzo uvideti i ispraviti je.

Uostalom ako nema dobre volje, tu je pravna regulativa, pa ko duže izdrži na sudu, nezadovoljni, uskraćeni korisnici, ili neodgovorni, bahati monopolisti iz Telekoma.

Ko je pobedio u tom sudskom okršaju možda će nam javiti na Televiziji Vojvodina, pa ko može da je gleda, znaće.

Nevena Subotić
Članica glavnog odbora LSV
Izvor: Slobodna Vojvodina

1 KOMENTAR

  1. Bravo Nevena,Vojvodina je sastavni deo republike Srbije a programi koji se emituju iz Novog Sada zaslužuju da ih gleda cela Srbija.
    Zašto bi Beograd bio privilegovaniji deo društva od ostatka sveta??
    Poučan i katarzičan text o prirodi javni kompanija u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime