U Splitu razvili poruku na tribinama i zapevali: Kiša pada, Srbija propada

0
35

Hajduk je dočekao Varaždin u utakmici 33. kola Supersport HNL-a, a zajedno sa suparnikom dočekao je i povratak svojih navijača na poljudske tribine.

Poslednje dve utakmice u Splitu su se igrale bez gledaoca zbog kazne koju je Hajduk zaradio zbog divljanja svojih navijača tokom derbija s Dinamom. I ovaj put su Hajdukovi navijači poznati kao Torcida, pronašli način da se „istaknu”.

Torcida je tokom prvog poluvremena utakmice razvila veliki transparent kojim je obeležila godišnjicu vojno-policijske akcije „Bljesak”, kojom je od 1. do 4. maja 1995. proterano više hiljada Srba sa teritorije zapadne Slavonije. „Pod tmurnim nebom Hrvatske zasjao je Bljesak slobode“, pisalo je na njemu.

Potom je i zapevala Moju domovinu, a onda i „Kiša pada, Srbija propada. Vjetar piri, Hrvatska se širi“ pa zatim „Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina“, prenosi portal Indeks. Bio je ovo sedmi poraz Hajduka ove sezone u Splitu.

Nakon poraza Hajduka Ivan Perišić je odmah otišao u svlačionicu. Ostatak ekipe je polako odšetao prema navijačima na Severu. Tako ih je dočekao muk, a nakon što su se okrenuli i otišli prema svlačionicama, Poljudom su odjekivali zvižduci. Hajduk skupa sa navijačima nacionalistima je u zavidnom problemu.

IZVOR: Politika

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime