„Budući simbol grada“: Plaćamo virtuelnu realnost u javnom prevozu

2
1180
Foto: printscreen (GSP)

Grad Beograd zaključio je ugovor o sprovođenju interaktivne kampanje za povećanje broja pretplatnika u javnom prevozu, vredan 25 miliona dinara, sa preduzećem Anunnaki Production.

Prema konkursnoj dokumentaciji, kampanja podrazumeva edukativne filmove za korisnike prevoza, zabavne manifestacije, ekološke aktivnosti i kulturne događaje u samom prevozu koji koriste tehnologiju virtuelne realnosti.

Sadržaji ovih kulturnih događaja u VR tehnologiji treba da budu dostupni tokom cele godine i da predstavljaju „budući novi simbol grada“, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Različiti vidovi sadržaja treba da imaju „direktan podsticaj na korisnike koji ne izmiruju svoje obaveze prema javnom prevozu“, dodaje se u dokumentu.

„Kao drugi cilj ovih događaja jeste poboljšanje imidža javnog prevoza, obogaćivanje sadržaja, kao i direktnu interakciju sa korisnicima kojima se on predststavlja u potpuno novom svetlu“, navodi se.

Cilj interaktivne kampanje je značajno povećanje naplate karata u javnom linijskom prevozu i poboljšanje kulture prevoza, što će direktno uticati na povećanje kvaliteta samog javnog prevoza putnika, navodi se u dokumentima o javnoj nabavci.

Ovo je jedan od tri ugovora koje je Sekretarijat za saobraćaj sklopio radi promovisanja kampanje za plaćanje karata, a preostala dva, vrednosti oko 29 miliona dinara, sklopljena su sa preduzećem Block&Roll.

Izvor: novaekonomija.rs

2 KOMENTARA

  1. Vesić je velemajstor za uzimanje para od građana Beograda. Setimo se „građenja Skadra“- rekonstrukcije Trga Republike! A gde su i druga njegova glupava ređenja o saobraćaju u Beogradu, raskopanim ulicama, poplavljenoj ulici Kraljice Marije , itd, itd,

  2. U gradskom prevozu se vozimo kao gradjani drugog reda da ne kazem jos neku ruzniju rec. Dali su pare za razne kampanje bolje da nabave nove autobuse,postojece poprave,povecaju broj vozila na ulicama, zaposle nove vozace nego pare za razne kampanje. Obezbedite normalne uslove za voznju i ljudi ce placati. Ovo mora da je novo maslo Vesica kako bi jos na neki nacin uzeli novac u svoj dzep.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime