Zapaljena srpska kuća na Kosmetu

0
622

Zapaljena srpska kuća na Kosmetu kao prikaz “boljeg položaja Srba“?

Kuća Tome Baljoševića, koji je kidnapovan pa ubijen jula 1998. godine, zapaljena je u orahovačkoj Gornjoj mahali, rekao je Srni predsednik Privremenog opštinskog veća Orahovca Golub Kujundžić.

Zapaljena srpska kuća na Kosmetu kao prikaz ''boljeg položaja Srba''? Ilustracija (Foto: Pixabay.com) - Pravda
Zapaljena srpska kuća na Kosmetu kao prikaz “boljeg položaja Srba“?
Ilustracija (Foto: Pixabay.com) – Pravda

Simbolično je da je kuća zapaljena baš za vreme posete takozvanog „zamenika premijera“ samoproklamovanog Kosova Branimira Stojanovića Orahovcu i Velikoj Hoči.

Kujundžić je naveo da je „kuća zapaljena juče dok je trajao sastanak sa Stojanovićem. Požar su primetile komšije i pozvale vatrogasce koji su zajedno sa pripadnicima kosovske policije intervenisali i sprečili širenje požara“, javlja Srna a prenosi Pravda.
Stojanović je ovo mesto prigrabio na inicijativu i u organizaciji Vlade Srbije čije odluke na terenu je sprovodio Aleksandar Vulina. U vreme sloma srpskog otpora i nepristajanja da prihvate šiptarsku državu, iz Vlade Srbije je poručivano da se sve to radi zarad boljitka i unapređenja uslova života Srba na Kosovu i Metohiji. Posle ovoga zaista nam ne treba više ni jedan dokaz uspešnog delovanja Vlade Srbije na terenu, posebno kada njihovu politiku vode oni koji pristaju da budu deo NATO – terorističke tvorevine na napaćenoj srpskoj zemlji. Još će jasnije biti kakvi su rezultati postignuti pri kraju ovog teksta gde agencije navode preciznije podatke o vlasnicima kuća i njihovoj sudbini koju su ovim zapečatili šiptarski teroristi.

Prema njegovim rečima, u požaru je izgorela jedna soba, ali je sreća što je požar lokalizovan i nije se proširio na susedne kuće, od kojih u jednoj živi i Kujundžić, koji takođe učestvuje u političkim mešetarenjima Vlade Srbije kao predstavnik nelegitimnog i nelegalnog privremenog organa.

Kuća Baljoševića je napuštena, a njeni vlasnici su prilikom napada tzv. OVK u Orahovcu jula 1998. godine kidnapovani, Toma i njegov sin Saša, supruga Slavka, snaja Snežana i jednogodišnji unuk Ninoslav.

Da Vas podsetimo:  COVID19 mjere okom običnog građanina

Dve žene sa detetom su oslobođene iz logora OVK posle 12 dana, a Toma i Saša su pronađeni mrtvi u jami. Sahranjeni su na grobu Lešće u Beogradu. U kući d ove porodice, od 1999. godine, više nema nikoga ko bi tu živeo.

U Gornjoj mahali u Orahovcu živi oko 250 Srba, od blizu 3.000, koliko ih je do ulaska KFOR-a na Kosovo u junu 1999. godine živelo na ovom području.

KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime