577 miliona razloga zašto Brnabić puni džep firme svoga brata

1
762
Igor i Ana Brnabić / Foto: printscreen

Firma Asseco SEE, u kojoj je jedan od izvršnih direktora brat premijerke Ane Brnabić, angažovana je od strane Ministarstva za rad kako bi obavila poslove koji koštaju 577 miliona dinara, obelodanila je na Tviteru potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

FOTO: Printscreen/Tviter

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja angažovalo je firmu Asseco SEE za usluge vezane sa softverom i informacionim sistemima, a vrednost javne nabavke iznosi 577.500.000 dinara, i to bez PDV-a!

– Evo ga! Još 577 miliona razloga zašto Anu briga što je fikus premijerka! Sve dok puni džepove bratove firme Asseco. Sad i preko ministarstva za Rad i zapošljavanje, dok radnike na najtežim poslovima tretiraju kao bube, a Srbija nam se prazni jer se za zapošljavanje uči nemački! – napisala je pored dokumenata koje je objavila potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Nabavka sistema za zašitu i automatizaciju instrumenata socijalne zaštite biće tako u rukama ove firme, a potpis na ovu javnu nabavku stavio je bivši ministar za rad Zoran Đorđević.

FOTO: Printscreen/Tviter

Jedan od direktora srpskog ogranka Asseco SEE je Igor Brnabić, premijerkin rođeni brat, koji je na to mesto imenovan u januaru 2016. godine. Asseco SEE prethodnih godina dobio je na desetine tendera u ministarstvima, institucijama i javnim preduzećima za poslove koji se tiču IT sektora. A ova tradicija se izgleda nastavlja.

Da Vas podsetimo:  Menja li rat Rusije i Ukrajine situaciju u Srbiji

Ovo je ko zna koji put put da neko od članova porodice Brnabić dobija poslove državnih firmi, a premijerka je svojevremeno rekla da će svaki tender koji dobije firma njenog brata proslediti Agenciji za borbu protiv korupcije.

– Ukoliko na tenderu kao izvođač pobedi Aseco SEE, čiji je direktor moj rođeni brat, ja treba o tome da obavestim Agenciju da bi ona uzela dokumentaciju na uvid i procenila nezavisno da li je taj posao namešten ili nije – kazala je svojevremeno Brnabić.

Izvor: Direktno.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime