Agresija NATO-a ni danas ne prestaje

0
1219

ne-u-nato-08Nezaboravljanjem agresije koju je NATO savez realizovao nad bivšom SR Jugoslavijom prije 16 godina, narod Crne Gore i Srbije spriječiće da njihove države budu u nizu onih koje su potčinjene od strane te Sjevernoatlantske alijanske, poručeno je na tribini u Nikšiću koju je organizovao Mirovni pokret „Ne u rat – ne u NATO”, a koja je počela minutom ćutanja.

Đorđe Aničić, potpukovnik 3. ratnog diviziona 250. raketne brigade, koja je 27. marta 1999. godine iznad Beograda oborila nevidljivi F-117, naglasio je da dva naroda samo zajednički mogu spriječiti ulazak NATO snaga.

“Krivicom prethodnih rukovodstava dozvolili smo razaranje i sveli bitisanje na uske prostore. Dozvolili smo da nama, bivšim republikama Jugoslavije, manipuliše kako ko hoće. Šireći evoje ekonomske interese NATO potčinjava države, a mi moramo da pokušamo da jednom zauvijek objedinimo snage i tako ujedinjeni kažemo „ne” ulasku NATO-a”, kazao je Aničić.

f117nn76va 620×350 Tribina u Nikšiću: Agresija NATO a ni danas ne prestaje

U vrijeme bombardovanja 3. raketni divizion zadužen za odbranu Beograda bio je jedini koji nije pretpio štetu, a kako je kazao zastavnik u penziji Dragan Matić, tehnički nadmoćniju NATO snagu nadmudrili su promjenom taktike ratovanja.

f117nn76va-620x350Kako je ocijenjeno na tribini u Nikšiću, s obzirom da agresija NATO-a ni danas ne prestaje, dvije države takođe moraju mijenjati taktiku.

Gojko Raicevic u Tivtu 4 Tribina u Nikšiću: Agresija NATO a ni danas ne prestaje

Predsjednik Mirovnog pokreta “Ne u rat – ne u NATO“ Gojko Raičević istakao je da bi naopaki naum aktuelne crnogorske vlasti ostavio i nepopravljivo ružnu sliku u našoj istoriji, oskrnavilo bi se sjećanje na žrtve i prekinule se viševjekovne veze sa majkom Rusijom.

„U trenutku kada većina analitičara Evropsku uniju naziva Titanikom, mi treba da odlučujemo između istoka i zapada. Svjesni smo da zapad preko svojih geopolitičkih marketinških agencija odavno sprovodi kampanju dubokog iskorjenjivanja srpskog i ruskog elementa iz Crne Gore. Dakle, ideja je da se u istorijskom biću naroda Crne Gore na bilo koji način istrijebi sjećanje na sve što je srpsko, odnosno rusko“, kazao je Raičević.

Da Vas podsetimo:  KUDA IDE NEMAČKA?

Predsjednik NVO za zaštitu i planiranje porodice Marko Kovačević smatra da je cilj vladine NATO propagande stvaranje građanina bez emocija.

„Emocije koje su bazirane na neposrednom iskustvu građana Crne Gore sa NATO ne mogu se isključiti. Obećavanjem dobara i povoljnih. okolnosti koje svoje mjesto imaju u budućnosti, što će reći u nesigurnosti i neizvjesnosti, pamfletisti u Crnoj Gori propagiraju članstvo u Alijansi, ali neposredni odnosi, stečeno iskustvo plaćenim životima civila osnova su još uvijek, kako oni kažu, prisutnih emocija koje mi u vezi sa NATO imamo“, istakao je Kovačević.

Gojko-Raicevic-u-Tivtu-4Stariji vodnik 3. diviziona Đorđe Maletić govorio je o istini koja se godinama nakon agresije nemilosrdno širila Srbijom i njenim okruženjem. Proglašeni su za najuspješniju jedinicu koja je svom bataljonu donijela i Orden narodnog heroja, ali pored tog odlikovanja nema fotografije onih koji su ga zavrijedili.

U prilog toj „istini” on je naveo primjer njihovog nekadašnjeg komandata Zoltana Danija, koji je čak otišao u Vašington i snimio film sa pilotom oborenog aviona.

„Grlio se sa ubicom, jer kako drugačije nazvati tog čovjeka koji je sijao bombe, ubijao našu djecu, razarao gradove, ostavljao tihog ubicu u vidu bombi sa osiromašenim uranijumom koji će i u narednim godinama odnositi živote nas i naše djece“, kazao je Maletić.

Na tribini se brojnim Nikšićanima obratio i major Boris Stoimenov, koji je do detalja ispričao šta se u večernjim satima 27. marta 1999. godine dešavalo u kabini posade 3. diviziona u Šimanovcima.

ИН4С портал – Вијести Црна Гора | Србија | Српска | Русија | Хроника | Политика | Регион

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime