Beli i Nestorović – sličnosti i razlike

1
114

Stojanović: Ako vlast bude pravila antivaksersku izbornu priču, Nestorović zvuči najbolje za tako nešto

Foto: Printscreen Youtube

Da li bi kontroverzni doktor Branimir Nestorović, kada bi eventualno ušao u izbornu trku, mogao da računa na „antisistemske“ glasove, poput onih koje je pokupio imaginarni karakter Ljubiša Beli Preletačević na predsedničkim izborima, uzevši u obzir specifičan trenutak usled pandemije, Demostat pokušava da otkrije sa svojim sagovornikom.

Boban Stojanović, politički analitičar, kaže za Demostat da ne veruje da bi Nestrović mogao da se poredi sa Belim Preletačevićem, jer bi on mogao da privuče potpuno drugačiji tip ljudi. On smatra da bi Nestorović mogao da zahvati deo podrške surovih antivaksera i birača koji imaju prilično šarenolike stavove prema koronavirusu, kao i teorijama zavere. Stojanović ne veruje da bi Nestorović mogao da napravi bilo kakav ozbiljniji rezultat.

– Mislim da i to samo potenciranje, odnosno pominjanje njegove kandidature, zavisi pre svega od toga kako vlast gleda na to. Ako bi videla da ulazi u njihovo biračko telo, verujem da bi se brzo osujetio taj njegov pokušaj kandidovanja. Ako bi eventualno uzeo neke glasove ovoj antivakcerskoj opoziciji, onda me ne bi začudilo i da se kandiduje. Verujem da je on nekako saradnik aktuelne vlasti, tako da bi mogao da posluži za to, ako bi na primer smanjio uticaj pokreta Dosta je bilo ili nekih drugih antivakcerskih grupacija. Ali, suštinski, još jedan od šarlatana na srpskoj političkoj sceni – navodi Stojanović.

Upitan da li bi vlast, imajući u vidu brojnost antivaksera, ukoliko se Nestorović kandiduje odmah pokušala da osujeti takvu ideju, Stojanović odgovara da bi, ukoliko bi Nestorović ušao u njihovo biračko telo, bio odmah osujećen.

Da Vas podsetimo:  SJAJ I TAMA DVADESETOG OKTOBRA

– Verovatno bi se našao na naslovnim stranama da je ko zna šta radio, da sarađuje sa verovatno Belivukovim klanom i Dijanom Hrkalović. Znate i sami kako idu njihove tehnike maltretiranja ljudi. Verovatno bi pokušali i finansijski da udare na njega, kao što rade sa svima drugima. Tako da ne verujem da on nezavisno od njih bilo šta radi. U tom smislu ne verujem ni da bi se kandidovao. Eventualno mogu da ga podstaknu da to uradi, isključivo iz razloga da pokupi te neke najtvrdokornije teoretičare zavere i antivaksere, da ne odu nekom drugom u opoziciji – smatra Stojanović.

On ukazuje da kao što vlast pravi svoje „zelene“, desničare ili građansku kolonu, tako vrlo lako mogu da naprave antivaksersku izbornu priču, a Nestorović možda čak i zvuči nekako najbolji za tako nešto, ako vlast proceni da im je to potrebno.

https://demostat.rs/

1 KOMENTAR

  1. Čitajući ovaj tekst, 98% paznje odvukao mi je Boban Stojanović “ politički analitičar “ , svojom bahatošću, ali i neznanjem ! Čemu sluzi deklaracija “ … još jeadan od šarlatana na srpskoj političkoj sceni…..“. Govori se o liječniku koji je stekao široku popularnost, i hipotetička pretpostavka, da tu popularnost iskoristi, da opet pomogne narodu, ovoga puta ne kao liječnik, već na drugačiji način.
    Nisam nigdje pročitao da je ta hipotetička pretpostavka proizašla od dr. Nestorovića, a ni to da je on prihvatio takvu ideju da udje u politiku. I zbog toga, a ne samo zbog toga, vulgarno je nazivati ga šarlatanom !!! Sada dolazimo do NEZNANJA “ političkog analitičara “ . Tko bi to mogao i trebaoda se bavi politikom ?? Kakve kvalifikacije , škole, mentalne i ljudske karakteristike treba da ima „kandidat“ za političara ? Svima je poznato ili bi trebalo biti poznato da FAKULTET POLITIČKIH NAUKA daje titulu
    POLITOLOGA, što je bitno različito od političara. Dakle škola ne postoji, za bavljenje politikom. Političari u praksi su svih mogućih zvanja i naobrazovanja, a nazalost ima ih i bez ikakvog ili vrlo skromnog naobrazovanja. Kupljene i lazne diplome ne podizu kvalitet političara, vec donose samo veću štetu za Narod . Najveći broj predsjednika drzava u svjetu ima završen pravni fakultet ! Ostali kvaliteti koje bi trebao imati čovjek koji se bavi politikom jesu : moralnost , etičnost, inteligencija, emotivna inteligencija, principijelnost, hrabrost, istinoljubivost, časnost……….
    U usporedbi sa onim koji se sada bave politikom u Srbiji, ima li dr. Nestorović kvalitete da se bavi politikom ? Šta je to učinio da ga se unapred proglašava “ još jednim šarlatanom u srpskoj politici „?
    Po meni šarlatan u svom zanimanju jeste Boban Stojanović .

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime