Bulšiter Nebojša Krstić Krle

5
3865

”Jankovića nije napustio jedino pas, al’ samo zato što je bio vezan!”

Eto gde je pogrešio Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, kada je za savetnika angažovao Nebojšu Krstića Krleta: nije ga vezao!

Ovaj marketinški stručnjak, koji je napustio Tadića kada su izgubili izbore, smatra se ”Jelenom Karleušom među savetnicima”, te ga, zbog skučenosti životnog prostora koji deli sa prazilukom, skraćeno zovemo – Krleuša.

Mada!

Kao „bulšitera” – kako je Krle nazvao kolegu novinara u svojoj kolumni, možemo ga zvati i rodonačelnikom te nove pasmine – bulšiter – koje se ne možete osloboditi ni šutiranjem: zalepi vam se za cipelu!

Pogotovo ako je predsednička.

Ovako Krle sebi naručuje „jaja na oko” / Foto: iskra.co

Ta sorta poznata je po tome što ujeda iznutra sve koji su van njegovog obitavališta, koje umalo nije razvalio, pokušavajući da, sa ministrom Vulinom, unese i okači predsednikovu sliku  (što je predsednika mnogo zabolelo, pa su odustali).

„Ako u državnim institucijama ne sme da stoji slika predsednika Srbije, čija sme? Žarka Koraća? Putinova?” – vapio je Krleuša, verujući da je i predsednikova zadnjica državna ustanova.

Otuda i piše kolumne – koje se i po mestu nastanka i po sadržaju izdvajaju kao nova novinarska podvrsta: kolumnoskopija. Krle Bulšiter rodonačelnik je i „kolumni u nastavcima”: jednu je objavio u tri sedmična nastavka, kao deo terapije odvikavanja od dnevne promene mišlјenja.

Tog kolumnoskopistu optužuju da sve što radi – radi da bi seo u fotelјu direktora RTS, što je malo verovatno, jer nije viđen da odozdo buši fotelјu, a odozdo  buši jer odozdo i ulazi na funkcije…

Samo njemu „u Srbiji nema medijskog mraka”, što je razumlјivo, jer kada izađe otuda gde obitava, njemu sve blјešti pred očima.

Da Vas podsetimo:  Zahvalnost smanjuje i svest o dugovanju

„I Boris Tadić se svakodnevno obraćao javnosti, samo smo to zaboravili!” – branio je Bulšiter svog novog vlasnika, Vučića.

Nismo! Krle je i njega savetovao! Isti je to rukopis po kojem se vidi da on čini sve da ponovo postane zvanični predsednički savetnik, pa na RTS koristi priliku da se preporuči: „Predsednik Vučić gradiće auto-put ka Titogradu”. Ali, predsednik Vučić nije predsednik Tadić, pa da ga savetnik vodi u Titograd, ako i na putokazima piše: Podgorica…

Za njega, „Vučić danas ne prodaje demagogiju i ne razara mozak populizmom”. A to je Vučić činio dok je Bulšiter bio Tadićev savetnik?

Glede mozga – njegov „ne može da procesuira užas terorističkog napada u Mančesteru”!

Savetnik sa mozgom koji ne procesuira?!

„Kad govorimo o odlivu mozgova, neki opozicioni lideri su dokaz da je odliv mozga moguć i ako se vlasnik ne odlije”. – brilјira Bulšiter u obračunu sa dojučerašnjim istomišlјenicima kojima je bio savetnik.

„Na zidu mu goli Putin na pecanju, a skandalizuje se na gej paradi, ’ajd sad ti razumi lјubitelјa Dveri!” – kliče iz tmine, ostavši bez odgovora na pitanje: a, šta bi rekao kada bi ovi iz Dveri okačili sliku gole Brnabićke na pecanju?

„O Ani Brnabić kao Vučićevoj marioneti, najviše govore oni koji su život proveli kao nečije marionete!” – brilјira Krle, koji nije bio Tadićeva marioneta, nego metresa.

„Meni su Saša Janković, Saša Radulović i Boško Obradović ista osoba!”

Nešto kao Aleksandar Vulin, zvani tri u jedan?

Krle bi da dosegne „jedan u trojici”, pa tvitne: „Opozicija će na beogradske izbore izaći u više kolona nego što je ušla!”

I već sutradan konzistentno zavapi: „Jedna opoziciona kolona za izbore je monstruozno glupa ideja!”

Da Vas podsetimo:  Evo kako sam otkrio da nas truju iz aviona! Velibor Vukašinović

Za razliku od svih njegovih monstruozno pametnih ideja!

Tadić, Vučić… Ko je treći predsednik u kojem bi Krle da se ovaploti?

Čuo je i za lice sa poternice, ratnog zločinca: „Kosovski Srbi treba da  podrže Ramuša Haradinaja”! – zna Bulšiter!

Postaće i Ramušev  savetnik?!

I još:

„Šutanovčeva politika sabiranja opozicije imala bi smisla kada se ne bi sabirale nule”- odnosno kada se ne bi sabirali rezultati onih kojima je Krle bio savetnik… „Kad Šutanovac govori o pravima radnika, to je kao kada Tijana Ajfon citira Majku Terezu!”

Krle je čuo za Majku Terezu!

„Odbijanje unutrašnjeg dijaloga nije udar na Vučića, već vrhunska neodgovornost”!

Krle misli da svi mogu da uđu tamo gde on može, i razgovaraju iznutra?

”Teatar licemerja” je Krletov naslov ispod kojeg očekujete nešto autobiografsko, ali nije: savetuje on kako da se vodi unutrašnji dijalog o Kosovu…

Ovaj Krle del Ponte srpske medijske scene negira da su srpski mediji grozni: „Ja ne bih rekao da mi čupaju nokte!”

Ali bi on rado čupao nokte „roditelјima bolesne dece u Srbiji, koji bez kontrole prikuplјaju sredstva za lečenje u inostranstvu!”

Odakle laje, otuda i grize:

„Vulin je zbog štete koju je naneo Vladi RS zaslužio da bude smenjen!“ – samo je jedna nekontrolisana Krleušina sekvenca, izazvana tetkinim parama, koju je objavio dok je predsednik bio u Nјujorku,  misleći da je i ovaj glup kao prethodni, glede Tvitera… Ali je ovaj javio da se Krletu skrati lanac… Od tada, približivši mu se na kraće, Nebojša Krstić Krle, počeo je, kao i svaki lјubimac, da sve više liči na svog gospodara…

Sa skraćenog povoca, pod dometom šamara predsedničke šake, lјubimac je zašenio: „Odluka GO SNS legla je opoziciji kao budali šamar”.

Da Vas podsetimo:  Podzemlje ljudskog duha

Uprkos šamaru, leglo mu je i to približavanje SNS u čiji ga Glavni odbor ipak nisu postavili, jer nisu mogli da ga izvuku!

A, ne tako davno, sve je bilo drugačije, tako lepo i tako romantično, dok je Borisu pevao „Ti si moja čokolada, ja sam tvoja čokolada, i da nema onog gada, ja bih te lјubio…”

Dijalog dva Lepšanovića ovako je tekao:

 • Šefe, ti si najlepši!
 • Ma, nisam, ti si!
 • Ma, jesam, ali ti si lepši…
 • Retko te viđam s devojkama!
 • Al’ me zato viđaš svaki dan!…

NAPOMENA: U ovom tekstu korišćeni su pojmovi i rečenice koje je Nebojša Krstić Krle uputio drugim lјudima  u svojim  kolumnama i tvitovima, od aprila 2017. godine do danas.

Proverite i na poligrafu – mislio sam da ovo nikada neću reći: molim Amerikance, Nemce i Ruse i sve ostale, da što manje pritiskaju predsednika Vučića!

Isprdnuće onog gada!

Radoje Andrić

 

5 KOMENTARA

 1. Da je u Srbiji stepen haosa, propagiranje nemorala, vreme starleta sa primesama fufica i da je jednom rečju sve naopako, dokaz je i titula koju je sam sebi namenio Krle. Čuj marketiški stručnjak. to me podseti na onaj sjajni vic:
  Pita poznanik poznanika:
  – Cime se danas baviš, Koji je tvoj posao?
  – Ja sam, personal assistant of the executive technical head manager“!
  – Prevedi mi to na srpski.
  – Potrcko

  • U Srbiji je cirkus, jer vlada prevrtacko, udvoricki mentalitet. Biti na vlasti znaci biti gospodar zivota I smrti, jedini izvor pristojnog bitisanja. I ljudi zaborave na cast, principe I ostale trice, samo da prezive ili kao nesrecni Krstic, da se omaste. A ta bolesna opsednutost LGBT populacijom je samo odraz licnih problema.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime