DARIJA KISIĆ JE PLJUNULA U TANJIR SVIM ŽENAMA KOJE GLADUJU U SRPSKIM PORODILIŠTIMA

3
118
Izvor: FoNet

Ministarka za brigu o porodici i demografiji Darija Kisić juče je tokom skupštinske rasprave opalila šamar srpskim trudnicama i objasnila im kako su obroci koje dobijaju u porodilištu izbalansirani, iako možda ne deluju ukusno. Ministarka se tako usprotivila zdravom razumu i problemu o kojem javnost u Srbiji bruji godinama – ishrana u porodilištima mora da bude kvalitetnija i pre svega obilnija.

Naime, lider „Dveri“ Boško Obradović pokazao je fotografiju obroka koje trudnice u Srbiji dobijaju u bolnici. Ipak, na snimku sa sednice, koju je direktno prenosio RTS ne možete da vidite kadar sa fotografijama obroka o kojima je pričao poslanik Obradović, pošto je u tom trenutku promenjen kadar i umesto krupnog kadra obroka vidi se cela sala.

Usledio je odgovor ministarke za brigu o porodici i demografiju, koja tvrdi da je reč o izbalansiranom obroku.

„Koliko god vam to ne izgledalo ukusno. Znate, komad sira – to je zbog kalcijuma, jaje – zbog L proteina, cvekla – zbog potencijalne anemije“, kazala je Kisić, a nije ni trepnula.

Kao da nas sve pravi ludima, ignoriše sve komentare i fotografije obroka iz srpskih porodilišta koje godinama izazivaju bes i ljutnju građana Srbije.

Ministarku moramo i da podsetimo na utiske jedne Srpkinje, inačke doktorke, Marije Ristić koja se porodila u Nemačkoj.

„Hrana je definitivno ostavila najveći utisak – na poslužavniku nema čega nije bilo, a kako Marija ističe, sve je toplo i sveže pripremljeno.

„Mogla sam i da pijem i da jedem od bolničke hrane šta god sam htela. Njihova hrana zaista ne može da se porodi sa hranom kakva je u srpskim bolnicama. Doživljavala sam je kao da je restoranska jer je sve bilo jako bogato i ukusno. Voda, čaj, sok, kafa, sve sam mogla da biram“, oduševljena je Marija naspram trudnica koje se porađaju u Nemačkoj.

Da Vas podsetimo:  Prosvetna lađa bez kompasa

Komentar smo zatražili i od same ministarke Kisić, zamolili smo je da nam odgovori zbog čega se veliki broj srpskoh trudnica žali na hranu u porodilištima i zbog čega se, ako su naši obroci „izbalansirani“ oni toliko razlikuju od obroka u Nemačkoj? Do objavljivanja ovog teksta odgovor nismo dobili.

Foto: FoNet/Ana Paunković

Bojana Milovanović

3 KOMENTARA

  1. Ако је министарка која НЕМА ДУШУ, толико одушевљена храном трудница, нека се и посланицима у скупштини, да иста таква храна, а трудницама као и осталима по болницама, као ИЗЈЕЛИЦАМА У СКУПШТИНИ!

  2. drzava nema para navodno za bolju ishranu trudnica, da je samo ishrana a ima za stadion , nema ne trebaju neorijatelji mi cemo sami sebi doci glave…a ministarka je bistra ko bosa

    • Sve strpati u čorku po listi -od imena na slovo "A" (Ane B.) preko "Oskara" pa do imena na slovo "Š" (Šapića)

      g. Nebojša -ne samo da Srbija -na čelu sa AV, po francuskom policijskom „otključavanju“ tajnih mafijaških dogovora kako osloboditi trgovca drogom Šarića, odskora na öelu sa „Oskarom“- ima dovoljno para za izgradnju nepotrebnog stadiona, nego i za cirkus zvani Expo 27, za rušenje sajamskih hala na Senjaku i izgradnju novih u Surčinu, novih železn. linija od Surčina baš zbog Expo cirkusa itd, navodno čitavih 12 -po nekim izvorima i do 18 (!) milijardi evra koji će „Oskar“ pozajmiti na teret naših budućih praunuka, ALI, PO OVOJ BOSANKI, OD VRHUŠKE OPLJAČKANA SRBIJA NEMA PARA ZA ISHRANU PORODILJA! Ali za pomenute, dodatne pljačke ima! Alo, bre, esenesesovske luperde i mafijaši! Dokle da pljačkate narod? Hoćete da najzad isprovocirate stanovnike Srbije da vas govnjivim motkama najure sa vlasti -pravo u Zabelski zatvor? Daj Bože što pre, redom jednog po jednog, počevši od „Oskara“, preko Ane, Malog, Vulina, Dačića i tako do poslednjeg iz vlade!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime