„Dok ne pohapsite funkcionere, nema pomaka u borbi protiv mafije“

0
647
Foto: pixabay.com

Bez masovnog hapšenja aktuelnih funkcionera od najvišeg nivoa vlasti pa sve do najmanjeg lokala, nikakvog pomaka u borbi protiv mafije neće biti, poručio je Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodaraskog pokreta u otvorenom pismu Aleksandru Vučiću, podsetivši ga da je pre više od mesec dana najavio radikalnu borbu protiv mafije, ali da očekivanih rezultata nema.

Parović je rekao da je hapšenje samo prvi korak, a „odlučujući i završni udarac mafiji mora biti oduzimanje imovine koja se kreće oko tri milijarde evra“, jer je po njegovoj oceni, organizovani kriminal ušao u državne institucije.

Parović je pismom obavestio Vučića da funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) širom Srbije zloupotrebljavaju teško materijalno stanje Roma i na prevaru dolaze do njihovih ličnih karti na koje potom otvaraju fiktivna preduzeća preko kojih se odvija masovno „pranje para“, a da je o tome već obavestio javnost.

Takođe je naveo da će od sad o svojim saznanjima obaveštavati isključivo javnost, jer posle slučaja u kome u Novom Sadu „pomogao da se reši jedno teško krivično delo (zversko prebijanje mladića u kladionici) stekao utisak da jedino još javnost može da pokrene institucije da rade svoj posao“, preneo je ovaj pokret.

On je naveo i da kriminalci primoravaju lokalne funkcionere SNS da im se javljaju na javnim mestima, takođe organizuju viđanja sa njima i sve snimaju kako bi imali „ucenjivački materijal“, po principu – „ako padamo mi, pašćete i vi“, preneo je ovaj pokret.

Izvor: Beta / Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime