Gledali smo Vučićevu verziju „Lajanja na zvezde“

0
2692
U kolima je lepo ali u busu je ekipa xD Foto: Rade Prelić / Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sa svojom svitom jutros obišao radove na Koridoru 10, u Grdeličkoj klisuri u blizini Vladičinog Hana.

Pomislio bi čovek „vest k’o i svaka druga“ ali poenta je kako je stigao. Ništa crni BMW sa zatamnjenim staklima, ništa avion do Niša pa onda kolima na mesto događaja. Nema se dobar pregled kao iz, recimo, autobusa.

Iskreno, nisam preterano iznenađen idejom da se naš predsednik vozi autobusom. Čak ga i žalim. Imam tu (ne)sreću da živim daleko od Beograda, pa sam česta mušterija prevoznika. Platiš bajkovitu cifru i knjižicu sa molitvama kako bi što bezbednije stigao kući. A da ne pričam o wireless-u, kao ima a zapravo ne radi. Pa znate li vi koliko gigabajta se potroši za četiri sata putovanja gospodo? Ali nećemo o meni. Postoji mnogo bitniji čovek od svih nas. S toga ćemo sve one koji su danas putovali u Grdeličku klisuru ubaciti u Šotrin film „Lajanje na zvezde“.

Pored Vučića koji glumi lik Bate Živojinovića, u sporednim ulogama su: Milorad Dodik kao Milić Gavranić, Zoran Babić kao Bogoljub Marić (onaj lik što se pravi pametan i neće da beži s časa) i Zorana Mihajlović kao Danica (20 godina kasnije). Nemojte ni da me pitate zašto predsednik kao legendarni Bata kad je očigledno. I sam Bata kaže u jednoj sceni da je „prvak sveta u vođenju ekskurzije“ ili „sve što radite između sebe ili govorite, to ja moram da znam.“

Sad sam se ovog trenutka setio pesme jednog mog kolege iz Banjaluke „Patnja“… „Ko nije vodio Babića u Grdeličku klisuru taj ne zna šta je patnja“. Pa taj čovek je od 26km (kolika je dužina autoputa) tri puta svraćao u obližnje kafane da jede! Čovek sedne, upolovači kiselu i roze i ne izlazi satima. Pritom konstantno smara Zoranu kada će da stignu i služe li posluženje po dolasku. Neprestano se tužibaba Vučiću na ove sa zadnjeg sedišta jer ga gađaju semenkama i pevaju narodnjake.

Da Vas podsetimo:  Ne stišavaju se reagovanja zbog Vučićeve posete Kragujevcu

A Zorana tj. Danica, danas znatno starija i razvedena od Filozofa samo gleda. Ćuti i posmatra Pčinjski okrug posut ranom zimskom kišom, gleda ukorićene reke i mašine koje punom parom rade na ovoj ciči. Zamišlja koliko bi lepše bilo da se dama kao što je ona vozi u „mečki“ i dobije par prilika da je ufotkaju. Ovako ne sme da pisne, tu je da svemu da notu prijemčivosti i vedrine jer koga uopšte zanimaju tri muškarca koja obilaze izgradnju nekog tamo koridora?

Dodik (Milić Gavranić) sve vreme sluša vođu ekskurzije i trudi se da ga uzme za ozbiljno ali on već ima svoju verziju u glavi. Svaka nova reč na jedno uvo uđe, na drugo izađe. Hoće sve da završi na snagu i odmah. Nije preterano bistar ali ima dobru dušu. Pije Vučićevu vodu dok ovaj ne gleda (bilo bi i nešto jače ali predsednik pije samo vodu koju plaća iz svog džepa). Na puš-pauzi tera vozača da se trkaju kroz tunel Predejane. Tripuje se da mu je 25 ali davno su prošli dani slave.

Stiže se na odredište, svi su na broju a Vučić ponosno izlazi iz busa. Čak je i povezao tri stopera „sasvim slučajno“ pred kamerama. Svi tapšu, Babić oseća prasetinu u vazduhu, Dodik stigao 0,2 sekunde pre autobusa. A Zorana je i dalje lepa.

Treći deo će biti u stilu „Ko to tamo peva“, nekako mi je današnja kiša udarila na romantiku.

Stefan Milenković

noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime