Gost nedelje: Damnjan Knežević

1
7005

U emisiji Gost nedelje, koju vodi dr Dragan Petrović, gost je bio Damnjan Knežević. Damnjan Knežević je mlad čovek (30 godina), rođen u okolini Beograda, koji se u svom do sadašnjem životu bavio košarkom igrajući u svojim ranim dvadesetim po Srbiji i Evropi, te upredo okončao Fakultet za fizičko vaspitanje na severu Kosova i Metohije (u Leposaviću).

On je međutim široj javnosti poznat kao neumorni aktivista i borac za slobodu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Studirajući na severu Kosova i Metohije, u okviru kosovskomitrovačkog državnog Univerziteta, Knežević je bio učesnik, a često i jedan od organizatora-pokretača praktično svih važnijih demonstracija, oblika otpora i manifestacija kako na samom KiM, tako i širom Srbije u proteklih desetak godina. Bio je između ostalog zamenik predsednika Dveri, potom jedan od funkcionera Nikad granica, a sada je predsednik Narodne inicijative nema predaja Kosova i Metohije.

U blizu 90 minuta emisije, domaćin emisije dr Dragan Petrović i Knežević su pretresli hronološki proteklu deceniju, važne manifestacije vezane za Kosovo i Metohiju, period delovanja Nikad granica, donošenje i posledice Briselskog sporazuma, brojna dešavanja i događaje vezano za ovu tematiku, sve do današnjih dana.

Pitanje Kosova i Metohije je važno i aktuelno i danas, i borba za njega se nastavlja, pa ova emisija daje dosta informacija ali i pokretačkih motiva u tom pravcu. To interesovanje svakako imaju oni koji su o borbi i pokretima za Kosovo i Metohiju sami učestvovali direktno ili posredno, ili samo pratili te događaje, tako i za one mlađe, ali i širi auditorij u celini, koji o ovim događajima i kretanjima ne mogu saznati mnogo iz zvaničnih i (strogo) kontrolisanih medija.

1 KOMENTAR

  1. 28. juna 2020. godine Musliu predaje na tacni Kosovo i Metohiju , Medveđu , Bujanovac i Preševo svojim sunarodnicima Šiptarima koji će mu , zbog tog čina , podići spomenik za života… Vojvodina je sledeća…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime