Investitori iz Turske bi da zaposle 3.500 radnika s juga Srbije

1
1089

Povoljna privredna klima u Aleksincu, dovela je nekoliko investitora iz Turske koji bi na prostoru vranjskog okruga zaposlili čak 3.500 radnika. To bi bio „jak udar“ na suzbijanje nezaposlenosti u Aleksincu te je iz tog razloga s njima razgovarao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

 

Cifra od 3.500 radnika je zaosta impozantna, zato ćemo sa svakim razgovarati sukcesivno da vidimo koliko mogu da daju, a koliko mi možemo da pružimo. Sigurno, da smo spremni da ceo taj ciklus od razgovora do otvaranja pogona, završimo, ali je potrebno utanačiti sva potencijalna pitanja koja stoje ispred nas – rekao je Đordevic u razgovoru, naglašavajući da je ova vest za građane Aleksinca i okoline odlična tako da će uložiti sve napore da se ostvari.

Turske kompanije su zainteresovane da ovaj broj radnika po principu „stepenik po stepenik“ zaposle 3.500 radnika u naredne tri godine.

Sastanku su prisustvovali predstavnici turskih kompanija , „Beko Balkan“, „Vaikiki“,“Teklas“, „Aster“, „Tibet moda“, „Halkbank“ i „Jeanci“.

Turski investitori su bili zadovoljni izlaganjem ministra i njegovih saradnika, a s obzirom na to da na ovoj teritoriji već posluje nemački „Gramer“ i to bez problema.

Đordević je zajedno sa ambasadorom Republike Turske u Beogradu, Tanžu Bilgićem obišao i gerontološke centre „Jelenac“ u Aleksincu i „Bežanijska kosa“ kojem je turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA), donirala 36 medicinskih kreveta poslednje generacije.

D.Ž.

gradjanin.rs

1 KOMENTAR

  1. ISLAMČENJE SRBIJE

    Meni smeta vraćanje turcizma u Srbiji. Vučić nije naučio ništa o turskom zulumu nad Srbima. Zamislite!? Srpska mlada morala je prvu bračnu noć da spava sa turčinom. Pa kulučenje za koru hleba pa zulum itd, itd…
    Vućić će odgovarati kako za izdaju Kosova tako i za skrvnavljenje srpske vere i srpske istorije. Polako polako…
    P:SAJDZO 2017.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime