ISPECI, PA RECI! DA NE BUDEŠ SMEŠAN, I DECI…

2
95
Aleksandar Vučić (foto: printskrin RTS)

Na Predsednikove uzajamno nespojive izjave u poprilično kratkom vremenu (ili tokom koga se nije desilo ništa što drugu opravdava), uglavnom smo navikli. Očekujući posle svake verovatno drukčiju, tako da malo pažnje obraćamo na tekuću. A neka pažnju, i te kako zaslužuje. Jer je pitanje kako li nas on zamišlja, a kako tek „beli svet“.

Pogledajmo zaista kapitalnu: „bilo bi nam deset puta bolje, da smo Rusiji uveli sankcije!“. Kako bi to izgledalo i da nam nije, upravo po njemu pre izbora, bilo sasvim dobro? A tek kako, pobogu, kad bi nam ona, zauzvrat, uskratila naftu i gas?! Po njegovom rezonu (za odgovarajuće udžbenike), trebalo bi i da je „nekoliko puta“ (nije važno koliko), bolje državama koje su to već učinile! A stalno čitamo i slušamo, da nije. Naprotiv, njima je (nije važno koliko puta), gore! Podrazumeva se i da bi nam „neko“ pomogao (da ne kažemo: omogućio), to „bolje“. Ko i kako, ako ne Zapad? Koji zbog neželjenih posledica sankcija, plus ogromne pomoći Ukrajini i pripremanja za „Nedaj, Bože!“, i sam steže kaiš?

Posebnu pažnju valja obratiti na činjenicu da uz svest o tom neviđenom boljitku, svakako potkrepljenom nalazima saradnika, Predsednik nije uveo sankcije! Ne čeka valjda, da ih uvede kad nam to omogući da nam bolje bude, bar jedanaest puta? I da nam nije rekao šta je to vredno džabaisanja, deset puta boljeg stanja? I neispitivanja njegove političke odgovornosti, čak zdravstvenog stanja. Ili zahvalnosti što ih nije uveo, pošto bi nas preplavili Švajcarci i Norvežani, sitniju buraniju da ne pominjemo…

Donekle ga pravda, ako je ovo bila najava uvođenja sankcija? Čemu je sledeći korak, ako ovo nismo već zaboravili, poređenje sa apokaliptičkim stanjem koje je upravo najavio? Ali bi i tada, ne mogao nego morao, da misli šta govori! S obzirom na svoje godine, visoku funkciju i željeno mesto u istoriji, a ne treba zanemariti ni šta je obećavao kao „najbolji student Pravnog fakulteta“.

Da Vas podsetimo:  Kako će izgledati SNS bez Vučića kao predsednika

autor:Radovan Marjanović

https://www.kolubarske.rs/

2 KOMENTARA

  1. Iz svega zaključujem, da je ovdje najmanji problem Vučić. Pravi problem predstavlja mehanizam koji omogućava pojedincima da sprovode samovolju . Vučić je samo najočigledniji primjer, koji je defakto preuzeo ulogu parlamenta, skupštine, tuzilaštva, zdravstva školstva, vojske, policije………………. Ne funkcionira onaj drugi mehanizam , koji bi ga u tome spriječio. Počelo je sve , prividno naivno, davno, davno “ korak po korak “ recimo izjavama Čedomira Jovanovića iz skupštinskih klupa, da KiM više nije u sastavu Srbije, već da se radi o nezavisnoj drzavi……… pa identičnim izjavama i mnogih drugih, recimo Nenada Čanka…….pa nitko nije završio u zatvoru, gdje bi bilo najlogičnije da završi, i ne samo to, nego i bez ikakvih negativnih kozekvenci. Pa se na javnom servisu moglo i smjelo najgrublje napadati vlastita drzava, pljuvati po USTAVU,i opet bez ikakvih posljedica. Šta danas sve smije predsednik drzave, vidimo i sami !! Vidimo i to da gradjani nemaju nikakav utjecaj na vladajuću strukturu. Očit je i strah te vladajuće strukture, jer su ti ,za sada bespomoćni gradjani , i latentna opasnost za iste. Ipak, sigurnim koracima idemo u propast. Sve nam je gore i gore, a vodeća struktura je očito nesposobna, što joj i nije najgora karakteristika. Potčinjenost zapadu je naj štetnije. O Europskoj dilemi bi se morali pitati gradjani na referendumu, pa ako treba i o sankcijama Rusiji, KiM i R1244 , NATO paktu…….. pa onda voditi politiku u skladu sa rezultatima volje NARODA !!! Ukoliko Narod ne zeli E U, da bi postali „trećerazredni “ i nekakvi jadni članovi, pod suludim uvjetom odricanja od KiMa , pa onda odricanja još nečega, i još nečega……….. zbog čega onda trpimo sve te uvrede i ponizavanja koja dolaze sa te strane ?? Svima je jasno da nas oni ne zele kao ravnopravne članove……….ali niti mi njih, kao gazde……. Ostaje samo Vučkov lični interes, za nas poprilično mračan i nejasan !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime