Nakon pucnjave u Horgošu i velike operativne akcije, policija pronašla više od 800 migranata, svi odvedeni u prihvatne centre

0
64

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su na teritoriji Horgoša i Beograda pronašli ukupno 829 migranata i izmestili ih u prihvatne centre.

Foto: MUP Srbije

Pripadnici Policijskih uprava u Kikindi i Subotici, u saradnji sa Odredom Žandarmerije u Novom Sadu, u naseljenom mestu Horgoš pronašli su 689 iregularnih migranata.

Istovremeno, u Beogradu, na teritoriji opština Savski venac i Stari grad pronađeno je njih 140, prenosi N1.

Policijski službenici će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata, naveo je MUP u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijma koje je od policije dobio izveštač FoNeta, migranti pronađeni u Beogradu se prevoze u prihvatne centre za migrante u Obrenovcu, Bogovađi i Sjenici.

Park u blizini Ekonomskog fakulteta u Beogradu, u kojem su se migranti skupljali, obezbeđivalo je tokom dana više od 30 pripadnika Policijske brigade, uključujući i one sa automatskim oružjem, a incidenata do nije bilo.

Pre ulaska u autobuse, rančeve i drugi prtljag migranata pregledali su policijski psi, obučeni za otkrivanje eksploziva.

Foto: MUP Srbije

Nakon prijave da migranti pucaju jedni na druge na području Horgoša, policija pretražuje teren. Privedeno je više od 600 ilegalnih migranata. U pretragu su uključeni specijalci, helikopteri i dronovi, a akcija je proširena i na Beograd. Tokom akcije zaplenjeno je i oružje.

U Horgošu su se u četvrtak uveče sukobile dve grupe migranata koji su pucali jedni na druge.

Policija je noćas dobila prijavu da se ulicom kreću migranti i pucaju jedni na druge na području Horgoša, piše Sputnjik.

Nakon velike operativne akcije i pretrage terena u širem području Horgoša i Subotice u koju su bili uključeni i specijalci, helikopteri i dronovi, akcija je proširena i na područje Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime