Neko piše istinu, a neko “masno” laže…

0
1282
Nikola Janić

Početkom juna meseca objavio sam tekst „Odgovor na pitanja o Vučiću i Željku Mitroviću“, a posetioci portala www.koreni.rs koji ga nisu pročitali mogu ga pročitati prateći link: www.koreni.rs/odgovor-na-pitanja-o-vucicu-i-zeljku-mitrovicu 

Poslednje pitanje i odgovor u tom tekstu bili su:

PitanjeDa li je tačno da godinama snimate emitovanja programa nekoliko Televizija iz Srbije i da se na ukupno 12 harddiskova od po 4TB koje čuvate kod vašeg prijatelja u Nišu, koji mi je to rekao, nalaze dokazi o mnogim neistinama od 2017. godine do danas, a takođe i ignorisanja i kršenje zakona, kao naprimer čak i duplih prekoračenja vremena koje je dozvoljeno za emitovanje reklama na televizijama sa nacionalnom frekfencijom? 

Odgovor: Tačno je. Televizije sa nacionalnom frekfencijom u Srbiji o tome nikada nisu govorile jer su skoro sve ponekad kršile taj propis i zakon o dozvoljenom vremenu reklamiranja, a koje je 20% od trajanja emisije. Jedna od televizija godinama je skoro svakodnevno emitovala reklame sa više minuta od dozvoljenih, a ne retko i duplo više od minuta koje su zakonom bile dozvoljene. Te snimke imam, ali nemam prava da ih javno pokazujem ili objaviljujem. Izuzetak je ako bi me neko od njih tužio za neku izgovorenu nestinu. Tada mogu sudu da priložim te snimke, kao dokaz da je od mene rečeno ili napisano istina”. 

Izvesni gospodin Milovan Jokić već u prvoj rečenici njegovog komentara na moj tekst je masno slagao, jer moje prezime nije Janjic, nego Janić, a njegov komentar je bio:

”Da li je greška, ili smo stigli dotle da i gospodin Janjić na portalu Koreni objavljuje laži o Pinku? Mislite li da bi i u ovakvoj Srbiji kakva je danas REM mogao da ćuti o televizijama koje ponavljano krše zakon o reklamiranju i objavljuju reklame koje su duže od dozvoljenog vremena ili čak i duplo duže od dozvoljenog?”

Za razliku od gospodina Jokića uveren sam da u ”ovakvoj Srbiji kakva je danas” nije samo REM institucija koji godinama ćuti o mnogo čemu, o čemu bi trebalo da se oglašava. Pored ćutanja REM-a tu su i ćutanja jednog dela medija, ili u njima objavljivanja neosnovanih optužbi i vređanja ljudi koji misle drugačije od njih ili od čika Aleksandra Vučića. Još gore je što to čine bez validnih dokaza, svesni da je i za građane Srbije i za Evropsku Uniju, gde Srbiju vode i još će je voditi godinama, to neprihvatljivo.

O toj ozbiljnoj i za našu Srbiju sramnoj temi možda drugi put. Danas nemam ni snage ni vremena da objašnjavam nešto, bilo šta, gospodinu Jokiću. Zbog korektnih posetilaca portala www.koreni.rs i pitanja ”istine i laži” prilažem zabeleške o trajanju objavljivanih reklama samo u jednoj od snimljenih serija, juna mesecu 2017. Ukupna trajanja ove serije uglavnom su bila oko 50, a veoma retko i do 55 minuta. 

Ako neko može da proglasi i ovo kao laž i iznese čuđenje da ”gospodin Janić (ne Janjić) na Korenima objavljuje laži” izvolte. Na www.koreni.rs objavljujemo svačiji komentar, stav ili mišljenje, ako u napisanom nema etničkog i ličnog vređanja, ili direktnog optuživanja nekoga za nešto nezakonito i nemoralno, a da za navedene optužbe redakciji nije priložen validan dokaz, dokument da su te optužbe istinite.

Nikola Janić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime