O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (261)

0
2073
Alija Izetbegović / Foto: Avaz

BiH – podela B e o g r a d (Tanjug) – podela BiH na tri države, odnosno njen raspad, je neminovan, jer, pored Hrvata i Srba, ni muslimani više ne žele celovitu BiH, konstatuju danas komentatori nezavisnih sarajevskih medija.

Lider bosanskih muslimana A.Izetbegović, kako se tvrdi, imenovao je prošlog meseca specijalni savet od 10 članova, koji priprema razne varijante ponuda za razmenu teritorija, kako bi se formirala muslimanska država na nešto većem prostoru od onog koji sada kontroliše muslimanska armija.

Muslimanski mediji bliski vladajućoj stranci demokratske akcije (SDA), da bi pripremili stanovništvo na definitivnu podelu, sprovode razne naručene ankete u kojima većina ispitanih ne veruje u zaživljavanje, a kamoli u opstanak m-h federacije (mhf).

Lideri bosanskih Hrvata požalili su se juče u Zagrebu predsedniku hrvatske F. Tuđmanu da hrvatima nije obezbeđena ravnopravnost i prisutnost u vladi mhf kao i u kantonalnim i opštinskim vlastima, javljaju hrvatski mediji.

Indicija da je počela definitivna podela bih na tri države ima već dosta, a jedna od njih je da je, prema izveštajima dopisnika muslimanskog radija iz Mostara, ponovo vaskrsnula hrvatska zajednica HercegBosna, čije su gašenje hrvatski lideri objavili 31. avgusta prošle godine.

(04.05.1997.)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime