O čemu se ćutalo u zapadnim medijima…(7)

0
1256

1996.05.25. Spomenik teroristima: U mestu Trnbusi kraj Omiša, svečano je otkriveno spomen obeležje vodjama ustaške terorističke grupe Ambroziju Andriću i Pavlu Vegaru. Radi se o terorističkoj grupi koja je bila obučavana u Austriji i ubačena u Jugoslaviju juna 1972. godine radi ”podizanja naroda na ustanak” u cilju vaskrsavanja Pavelićeve Nezavisne deržave Hrvatske. Grupa je uništena a tom prilikom poginulo je 13 jugoslovenskih gradjana.

ambrozije

1996.05.26. Štockholm: Politički komentator lista Svenska Dagbladet, Fredrik Braconier ukazuje da glavna prepreka uspehu Dejtonskog mirovnog ugovora nisu Mladic ili Karadzić, već nefunkcionisanje m-h federacije. Kad oni imaju problema unutar federacije, onda to nema nikakve veze sa političkim prisustvom dr Radovana Karadzića i generala Ratka Mladića.

1996.05.27 H-M Federacija: Hrvatska policija nije dozvolila muslimanskim izbeglicama, (oko 200 što su hrvati proterali pre tri godine) koje su prekjuče obilazile rodni grad Stolac, da stupi u bilo kakav kontakt sa lokalnim stanovništvom, javlja Radio Sarajevo. ”Nema više optimizma kod tih ljudi za povratak kućama”, izjavio je predsednik opštine Stolac u izbeglištvu Mehmed Dizdar. On tvrdi da su hrvatski ekstremisti porušili 1.500, odnosno 80% muslimanskih kuća u Stocu i sve verske muslimanske objekte, medju kojima i osam džamija. (Ekspresen, 27.05.) Istog dana kada je ova vest obišla svet Aktuellt govori da su bosanski srbi zabranili ulaz manjoj grupi ”muslimanskih žena” u Prijedor i ”da je to peti put da Srbi zabranjuju muslimanima ulaz na njihovu teritoriju”. Koliko puta su hrvati zabranili muslimanima i Srbima ili muslimani hrvatima i Srbima? To Aktuellt ne broji.

srdjan dizdarevic1996.05.27. Srbi u Sarajevu: Predsednik Helsinškog odbora za ljudska prava u muslimansko-hrvatskoj federaciji Srdjan Dizdarević izjavio je za ”Slobodnu Evropu” da je preostalo srpsko stanovništvo u Sarajevu pod ”izuzetnim pritiskom da se iseli” Vest je prosledjena isti dan kada Aktuellt govori da Srbi ne dozvoljavaju ”muslimanskim ženama” ulazak na njihove teritorije. O situaciji Srba u Sarajevu na Aktuelltu ni reči.

Da Vas podsetimo:  Od početka napada na Ukrajinu bez kontakta sa ruskim zvaničnicima

1996.05.27. Klivlend: ”Srbi su nazvani agresorima na zemlji na kojoj žive 600 godina zbog toga što su muslimani i Hrvati platili logističke firme i novinske agencije, što su davali novac političarima i namerno pravili zločine koje su pripisivali njima” – ističe američki penzionisani major Ričard Selman u pismu upućenom trupama koje se nalaze na području bivše BiH.

1996.05.27. Rim – Ubistvo novinara: U vezi sa smrću novinara Savijera Gutiljera italijanski listovi ”Mesadjero” i ”Djornale” tvrde da je ubijen jer je previše znao o ilegalnom trgovanju ljudskim organima iz Sarajeva za Trst. Ovaj novinar istrazivao je krijumčarenje ljudskih organa iz dela Sarajeva koji je pod kontrolom muslimana. U ovaj kriminal umešan je veliki broj visokih političara iz muslimanskog i italijanskog vrha.

1996.05.28. M-H Federacija: Na putu Žepče – Zavidovići hrvtaski policajac ranio je muslimana koji se u kolima vozio sa ženom, jer mu je ovaj pokazao muslimanske isprave. (Tako funkcioniše njihova federacija a mediji u svetu ćute).

196.05.28. M-H Federacija: Šest pripadnika hrvatskog vijeća odbrane i dva hrvatska policajca uhapšeno je od muslimana 25. maja, zbog nestanka dvojice muslimanskih vojnika. Ovo je izjavio Ministar odbrane muslimansko-hrvatske federacije Vladimir Šoljić. Hapšenje je nezakonito (Tako funkcioniše njihova federacija, a mediji u svetu ćute).>

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime