Papa i slonovi u srpskoj staklari

2
1037

Čim Ivica pevač zamaha onim papirom, tako obnarodujući pred zgranutom publikom poziv iz potaje svetom ocu katoličkom iz (za sada još) pravoslavne Srbijice, javi se brže bolje Tomica da rastumači bitan detalj, da je on otkazao taj pohod, jer ipak nema dolaska „svetskog putnika“ bez poziva srpskog patrijarha!

Ivica, vidno uplašen od očekivane štete koju je Toma naneo i njemu i europejcima, jer je samo napisao istinu da se patrijarh ne slaže sa tom posetom, koju su vatikanci već bili osmislili kao katolički verski spektakl, pa su čak i napravili raspored papinih obraćanja svojim vernicima.

Za sada nema detalja, jesul` možda hodočasnici iz Hrvatske namerili poneti i šahovnice uz zlatnobele vatikanske barjake, i obavezno povesti Tompsona da zaurla na stadionu, da se sveti otac malo razonodi!

Kao kad se slučajno (?) razbije mućak, pa nesnosni smrad odmah ispuni kuhinju, tako i priča oko tajnog poziva svetom ocu katoličkom, otkri svu poniznost beogradskih kolaboranata pred neumoljivim katoličko-protestantskim neoliberalima, koji polako ali sigurno gnječe te kolaborante, vidno saterane uza zid, koji  sve više liči na zid srama, a nikako na zid plača! 

Zato i ne iznenađuje, da Ivicu pevača drsko i bezobrazno brani ministarka „margarinka“, tako prozvana ne zbog raznih pomada i maskara, već stoga što se meša u sve pore života u  zemlji Srbiji, poput margarina!

Njen navodni stav, da je Srbija slobodna zemlja, i da neće valjda ti pravoslavni popovi određivati ko sme da dođe u posetu, taman kao da je u pitanju radoznali turistički obilazak  sabora u  Guči, pa da sveti otac malo čalabrcne svadbarskog kupusa (to, za jelo ne spremaju u kuhinjama vatikanskim)čisto da doživi izvornu Srbiju, onu koju margarinka i njeno društvo još nisu zagadili po nalogu Trilaterale, ili makar samo onog „mosta“ kome pripada, tako pokazuje svu bahatost, nasleđenu još iz vremena druga bravara i njegovih ranih izvođača preumljenja pravoslavnih Srba!

Da Vas podsetimo:  Kuda ide brod Srpske Pravoslavne Crkve

Samo, drčna margarinka previđa bitnu sitnicu, njeno bezobzirno guranje pod tepih genocida nad Srbima u kom je Vatikan imao neskrivenu ulogu, ne može da se pravda nekakvom brigom za „slobodnu Srbiju“, jer njen stav nije stav većine Srba, pogotovo ne onih koji vuku svoje korene preko Drine i Save!

Nedavno je sveti otac doživeo veliku neugodnost, kada je radosno otperjao u jednu pravoslavnu zemlju na poziv kolaboranata na njenom čelu, koji su i osmislili ekumensku seansu na stadionu, ali prvosveštenik pravoslavni reče odlučno – no, no!– i sveti je otac samo mogao da broji prazne redove na stadionu, a čelnici koji su mu poslali poziv, da se skrušeno pravdaju!

Pritom, tom narodu vatikanci nisu dužni ispriku za počinjeni genocid nad njima, kao što su dužni Srbima, makar to margarinka drčno marginalizuje i banalizuje, kao kad slavi svoju Krsnu slavu u hotelu, što ponajbolje kazuje o poštovanju svoga naroda i njegove tradicije, jer nema Srbina bez slave, ali kao porodične svetkovine!

Naravno, to se ne odnosi na one koji slave po potrebi, iz čisto utilitarnih motiva, ili one koji tako obmanjuju svoje glasače, kao što i Tomica bezemljaš pravi crkvu u svom selu, jel` možda pokajnicu, zato što je kradom zvao svetog oca, a pre toga ga nisu poučili da je papa najpre prvosveštenik rimolatolički pa tek potom i prvi čovek države Vatikan, što ni ministarka-margarinka baš ne razume!

Biće da joj dunđeri belosvetski iz njenog „mosta“ nisu još rastumačili taj detaljčić!

Zato nema dolaska rimokatoličkog pape u posetu državi Srbiji, dok ne usledi poziv patrijarha, kao prvosveštenika srpskog naroda!

Rimokatolici su u Srbiji samo pripadnici nacijonalnih manjina, i to ne svi, jer su mnogi i muhamedanci!

Da Vas podsetimo:  LUFTWAFFE nad Beogradom

Sveti je otac do sada nekoliko puta pohodio okolne države koje su katoličke, a jedan je dolazio čak i u Sarajevo, kao vidljivu pokaznu vežbu moći okupatorske uprave, što u vreme Dvojne monarhije nije organizovano, jer tada sveti otac nije imao ni avion, ni papamobil, pa da časkom trkne po belome svetu!

Rimokatolici iz Srbije, slobodno su organizovano (oni koji su to želeli, naravno) pošli na ta poklonjenja, da ga i vide i čuju, pritom ipak čineći mali deo poklonika, jer ih i tako nema u onolikom broju koji bi RKC rado videla u zemlji Srbiji!

Ivica pevač i njegovi vokalisti, odgajani na narativu komunističkog ateizma, ne razumeju ni ulogu SPC, ni težinu njene odluke, a nisu kompetentni da se mešaju u odluke  pravoslavne crkve, koja se tim svojim stavom ni u kom slučaju ne meša u tzv „državna pitanja“ aktuelne vlasti, pritom strogo poštujući činjenicu da je crkva odvojena od države!

U državu gde rimokatolici nisu većinski vernici, papa ne dolazi dok ne dobije poziv njenog crkvenog poglavara, pošto on kao prvosveštenik  RKC uvek drži propoved pri svojoj poseti, te je ovo tvrd stav  Svete stolice kao središta RKC, što Sveti sinod SPC veoma dobro zna!

Samo, na nastalom medijskom smradu, baš se lepo vidi kako se mešaju „babe i žabe“, na žalost, mešaju ih upravo oni koji bi najpre trebalo da razluče šta su žabe, a šta babe, pa tek potom da šalju pozivnice u Rim, pritom bezobzirno prethodno ni ne pitajući prvoključara za ključ, carskih dveri u Pećkoj patrijaršiji!

Izvor: Analitički forum
Vladimir Frolov
ceopom-istina.rs

2 KOMENTARA

  1. Vrlo dobar clanak a sto se gospodje margarinke tice mozda nije znala da margarin ima raznovrsnu upotrebu. Podsetimo se filma “ Poslednji tangu u Parizu „.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime