Penzioneri koji nisu hteli da ćute Vučiću

0
639

Penzioneri su bili žrtveno jagnje predsednikove ekonomske politike preporoda, te je jedna od prvih stvari koju je po dolasku na funkciju uradio bila smanjenje penzija. Postoje, srećom, oni koji na ovakav tretman nisu hteli da ćute i ne plaše da prkose čak ni Aleksandru Vučiću.

Pokušava Vučić od tada da se starijim sugrađanima izvini i pridobije njihovu podršku. Jednokratna pomoć od 5.000 dinara, čuvenih 100 evra, obećanja da se penzije neće više smanjivati.

Mile Delić FOTO: Printscreen

Ovi potezi i obećanja ne prolaze, međutim, kod svih. Instruktor letenja u penziji Mile Delić po drugi put je vratio pomoć države penzionerima uz poruku „Prestani me ponižavati! Vrati oteto!“ i predsedniku Vučiću poslao uplatnicu od 5.000 dinara.

Vučić, ipak, nije mogao da podnese ovaj potez te je s Andrićevog venca novac vratio na Delićevu adresu.

– Predsednik Aleksandar Vučić me ponižava sa ovih 5.000 dinara. On je meni oteo blizu 7.000 evra i sad to neljudski pokušava da pokrije na ovaj način – rekao je za Nova.rs penzioner Mile Delić nakon ovog postupka predsednika.

Ne prolazi par hiljada dinara kojima državni vrh pokušava da se iskupi za ogroman novac kojima je penzionerima oduzet. Ne prolaze ni prazna obećanja i pisma koja je „lično predsednik“ slao u predizbornoj kampanji.

Tako je video Desanke Đukić (97) na društvanim mrežama postao viralan.

– Ovo ti je odgovor na tvoje pismo, monstrume i lažove. Evo, ide tamo gde treba tvoje pismo pobede – rekla je penzionerka, dok je cepala pismo sa obećanjima i bacala ga u wc šolju.

– Nervira me što u ovoj zemlji jedan čovek diktira kako ćemo svi da živimo i šta ćemo da radimo. On ne poštuje zakone i vlada po svome. A uz to imamo i korupciju i potkupljivanje svega mogućeg – rekla je tada Desanka za Direktno.rs, dodajući da je jednokratna pomoć od 100 evra Vučićev pokušaj da nas potkupi pred izbore.

Da Vas podsetimo:  "Vrlo lažno" na engleski način

Ovo su samo neki od penzionera koji nisu hteli da ćute Vučiću…

Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime