Potomci Gvozdenog puka protiv Rio Tinta

0
48

Piše: Ana Ubavić

Mi, koje prozivate da smo državni neprijatelji nećemo za čitav jedan naredni vek moći da popravimo štetu onih, koji tvrde da vole Srbiju jer oni ostavljaju u amanet našim unucima strašno zagađenje vazduha, prodatu vodu i zemlju, prodate šume, kao i uništenu nacionalnu istoriju,spomenike, sve što je nestalo u maniji suludog rušenja i gradnje. Mislite li da Rio Tinto može da popravi štetu, koju je naneo drevnim pećinama Aboridžina? Ne može. Nećemo moći ni mi ako im dozvolimo da kopaju. Bilo gde. Od Jadra do Cera. Nigde.

Čitam da planiraju da kopaju na Ceru. Moj čukundeda je stradao na Ceru, tamo je ostavio kosti, kao star čovek, koji se ranjen vratio u bitku. Porodica ga nikad nije sahranila. jer je otišao i poginuo kao deo Gvozdenog puka, umesto svojih sinova. Mislite da će bilo ko kome je neko stradao na Ceru dozvoliti da mu neka belosvetska pogan I domaći izdajnici prevrću kosti predaka zbog bilo kakvog novca? Neće.

A nećemo ni mi.

Ovim putem pozivam sve moje Topličane, a mnogo nas je kojima je neko stradao na Ceru kao deo Gvozdenog puka da se uključe u borbu protiv Rio Tinta i sličnih nemani i da se nigde u zemlji Srbiji ne dozvole iskopavanja. Dosta je bilo. Rovarili ste što ste rovarili. Ako je potrebno, borićemo se sa vama, ali kopati nećete.

Znate li vi što radite za njih koliko je grobova neobeleženih na tom Ceru i svuda po ovoj zemlji? Znate li vi da je tu negde i vaš pradeda i vaš čukundeda ostavio kosti? Znate li da su na Ceru izginuli bolesni, ranjeni, slabi i stari braneći položaj od neprijatelja i braneći svoju nejač? Po njihovim kostima hoćete da kopate. Umesto da im se oda počast vi biste da uništite i uspomenu na pale junake i da uništite život i zdravlje njihovih unuka, praunuka i čukununuka.

Da Vas podsetimo:  Drug Vučić miluje Zvezdu i Partizan, a mogao bi da ih pobije

Ovim vlastima poručujem sledeće- Vratite pare Rio Tintu i svima ostalima. Svakako će vam se suditi za izdaju ove zemlje, ali možda će sud biti malo blaži, ako se sami lepo predate i priznate šta ste sve zgrešili.

Nama je dosta. Ako Toplica opet bude morala da dođe u Beograd, eto nas vrlo brzo. Nije nam prvi put da ratujemo za slobodu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime