Privedeni aktivisti lokalnog fronta koji su hteli da pozdrave Vučića

0
230
Aktivisti Lokalnog fronta u Divcima (foto: printscreen)

Policija je danas prepodne privela aktiviste Lokalnog fronta Va, koji su želeli da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je danas u Divcima obišao radove na brzoj saobraćajnici Iverak-Lajkovac, poruče da nije dobrodošao.

Aktivista Lokalnog fronta Valjevo i odbornik u Skupštini grada Ljubomir Radović kaže da su želeli da predsedniku Srbije upute poruke koje se tiču valjevske fabrike „Krušik“ i izvlačenja novca iz te fabrike, uz pitanje „da li u valjevski kraj treba ponosno da dolazi bar dok se svi ti problemi i otvorena pitanja ne reše““. Prema njegovim rečima, aktivisti koji su stajali sa druge strane gradilišta na putu Divci-Mionica, imali su nameru da rašire transperent na kome je pisalo „Nisi dobrodošao“, međutim u toj nameri ih je sprečila policija. Naglašava da nisu bili na putanji kuda je trebalo da prođu vozila, niti su bilo kome smetali.

„Desilo se ono što je u karakteru ove vlasti, a to je da je nedomakratska i da je autokratska. To se vidi konketno na ovom primeru, dvojica naših aktivista je privedeno, oni su odvedeni sa lica mesta. O njima još uvek nemamo nikakve informacije gde se trenutno nalaze i šta se sa njima dešava. Znamo samo da im je policija oduzela isprave, telefone, fotoaparat. Aktivisti Lokalnog fronta su mirno, slobodno u svojoj državi, bili na jednom mestu gde su kao slobodni ljudi želeli da sačekaju predsednika i da mu pošalju poruku preko transparenta o tome šta mislimo o njegovoj poseti našem kraju“, rekao je Radović.

Ljubomir Radović (Foto: printscreen)

On je dodao da će Lokalni front tražiti da se utvrdi odgovornost „ko je taj ko je sebi dao pravo da slobodne građena Srbije privodi na pravdi Boga“.

Da Vas podsetimo:  Birokratijo i Bogu si teška

Radović je podsetio da je Valjevo najzagađeniji grad u Srbiji, da četvrtinu svih zagađujućih materija u vazduh koji udišu Valjevci šalje upravo „Krušik“, da se ništa ne radi po pitanju krušikove energane, a da istovremeno veliki novac iz te fabrike završava u privatnim firmama koje su bliske aktuelnoj vlasti.

Aktivisti Lokalnog fronta Valjevo u policiju su privedeni oko 10 časova, a saopštenje o ovom događaju iz policije medijima je prosleđeno oko 14.30 časova.

U saopštenju se navodi da je policija uhapsila Ž. T. (1980) i A. R. (1979) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

„Oni se sumnjiče da, uprkos naređenju policijskih službenika, nisu hteli da se sklone sa puta u Divcima, kojim je trebala da prođe štićena ličnost. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu“, saopštila je policija.

Aleksandar Vučić obilazi radove (Foto: printscreen)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obilaska radova u Divcima na brzoj saobraćajnici Iverak-Lajkovac, istakao kako je saobraćajnica, koja će Valjevo spojiti sa auto-putem „Miloš Veliki“, od velikog značaja za ceo ovaj kraj, i preneo utiske kako je bio „srećan kada je video meštane iz dve kuće koji su sa zastavama izašli da ga pozdrave kada je prolazio pored njihovih kuća!“.

Izvor: Kolubarske

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime