Pupovčev biznis sa srpstvom

18
1036
Milorad Pupovac/Foto:YouTube screenshot

Prelomi – ljudina?! Zanela se u biznisu?! I – prvi put posla „Srbina“ – ako ne računamo „Srbina“ kojega je Milo Đukanović slao pre toga – da s Hrvatima slavi „Oluju“ – dovršetak genocida nad srpskim rodom ?!

Još od Tuđmana, koji je sa svojim bojovnicima ’95. u „Oluji“ – dovršio genocid nad Srbima – niko nije zadao takav udarac, kao što im je to uradio Pupovčev štićenik – „Srbin“ Goran Milošević – svojim prisustvom 5. avgusta u Kninu na jubilarnu joj godišnjicu?!

Kako ne bi bilo dileme oko uloge Miloševića u Kninu, a „nacrtali“ ga u prvi red – predsednik Hrvatske Zoran Milanović zagrmeo je preko mikrofona: „Posebno cjenim današnju nazočnost potpredsjednika vlade i svog nekadašnjeg suradnika u mojoj vladi… Jer, doći ovdje i slaviti, a ovo je proslava, ovo nije komemoracija, mi se ovdje radujemo i slavimo svojim uspjesima – doći ovdje, pridružit se Hrvatima u proslavi… to nije mala stvar“! I nije, Milanoviću – potpuno si u pravu?!

Na proslavi su pored Miloševića bili i članovi HOS-a – odeveni u majice sa ustaškim pozdravom „Za dom spremni“ – i urlanjima „u boj, u boj“?! E, svaka im čast! Mislim na HOS-ovce, majice i urlanje?!

Ne znam šta je s tatom Borisa Miloševića? Je li prisustvovao, je li živ ili nije? Ima li spomenik podignut i zahvalnicu? Je li ga ko pominja’ na proslavi – pošto je s puškom u ruci, zajedno sa Tuđmanovim jurišnicima u „Oluji“ – ratovao protiv Srba, ubijao, progonio, palio…?!

Slavljenik Milošević, bio je vidno „nazoćan“ i – nem?! U ostalom, Hrvati ga nisu ni doveli tu da priča! A za kamere iz Srbije, rekao je: „Nikome ko mi zamijera na današnji dan što sam došao ovdje od Srba, ne zamijeram, imam razumijevanja… nadam se da će biti bolje sutra i da ću ja s ove pozicije potpredsednika vlade, moći učiniti sve da, barem, dijelom ono što su oni izgubili, nadoknadim“?! ‘Oćeš(?!) – već si „nadoknadio“?!

I uradio veliki posao – za Hrvate?! Uradi ono što Hrvati nikad nisu mogli uraditi bez Srba?! Udari im pečat legaliteta i legitimiteta – na akt zločina nad Srbima?! To im je i trebalo od tebe?! Sve su oni napravili što jes’ jes’– samo još da se na to udari pečat?! E – to si ti, prijatelju – uradio?! Oprao si im krvave ruke?!

Bravo?! Sramnije od ovoga nisi mogao?!

Nisu oni tebe tek tako – ni odabrali! Imaš ti „ime“ – tata ti ga je ostavio?!

Mada – ne bi ti Miloševiću dotle stigao, da te – i „oštro“ Pupovčevo oko – nije snimilo?! Ima čovek „nos“za biznis?!

Slavili ste to, što je Hrvatska, za manje od 48 sati očistili područje gde su živeli Srbi Krajišnici?! U zoru 4. avgusta ’95. kolona Srba dugačka desetinama kilometara, u skromnim automobilima, peške, traktorima punih prikolica žena, dece, staraca, zgrabljenog pokućstva, u papučama…– pred povampirenim ustaštvom – bežala je u spas u Srbiju – cela srpska Lika, Dalmacija, Kordun, Banija…?!

Da Vas podsetimo:  Crkveni raskol u Makedoniji danas

Tuđmanova, junačka, vojska ušla je u prazan Knin i zauzela ga?! Tamo je, do ovoga zločiina, živelo je preko 80% Srba, a u drugim mestima, bilo ih je skoro i sto posto! Razjarene hrvatske zveri, svugde su popljačkale napuštena srpska imanja i kuće, a po tom ih spalile?!

Ono nešto staraca koje nije htelo u kolonu – spalili su zajedno s kućama?!

Manijakalni hrvatski bolesnici i zločinci, čak su – tu tužnu bespomoćnu kolonu zapućenu ka Srbiji – i bombardovali na Petrovačkoj cesti?!

Za ovaj udruženi zločinački poduhvat, koji je imao za plan očistiti „lijepu njihovu“ od Srba, samo zato što su Srbi – što je definicija genocida – hrvatski generali Ante Gotovina i Mladem Markač, u prvostepenoj presudi u Hagu osuđeni su na 24, odnosno 18 godina zatvora, a žalbeno veće haške pravde, nakon godinu, proglasilo ih je – nevinima?!

Genocid nad Srbima, koji je započet po projektu Mile Budaka u ustaškoj Hrvatskoj, da – jednu trećinu pobiju, drugu protjeraju i treću pohrvate – dovršio je njihov sledbenik Franjo Tuđman, zajedno sa državnim vrhom i generalima, o čemu su, nekoliko dana pred „Oluju“, skovali plan na Brozovim Brionima?!

Autentičan Tuđmanov govor sa brionskog dogovora doslovce glasi: „Riješiti, na koji način, to je sada tema naše današnje rasprave, da nanesemo takve udarce – da Srbi praktično nestanu. Odnosno – da ono što nećemo odmah zahvatit – da mora kapitulirati u nekoliko dana“!!! I – ovaj presretnuti snimak, koji je pred Haškim sudom prikazan – izgleda je bio samo u svrhu provere zapadnjaka da vide da li su se Hrvati držali zajedničkoga im dogovora?! Inače, da nije tako, zar bi bilo ikakve logike da generale proglase nevinima?!

Boljeg dokaza, od ovoga – o njihovom združenom projektu – nema!!!

Sve, eventualne, dileme – Tuđman je razjasnio tri godine nakon „Oluje“: „Srpsko smo pitanje, dakle, riješili! Neće više biti 12% Srba ili 9% Jugoslovena, kao što ih je bilo. A hoće li ih biti tri ili pet posto, to ne znači ugrožavanje hrvatske države“?!

E, to ste – Miloševiću i Pupovče – slavili 5. avgusta u Kninu?!

Srbin svih Hrvata, od Tuđmana do danas, Milorad Pupovac, sa patetikom i prenemaganjem, pre neki dan, pred kamerama iz Srbije svedoči, kako ga je Tuđman ’97. pitao: „Koliko vas ima? Na to sam ja njemu rekao, koga, gospodine predsedniče? On je rekao – pa, vas Srba. Ima li vas više od pet posto?“ I (?!) – šta je sa ovim Pupovac hteo da nam saopšti, osta mi nejasno?!

Da Vas podsetimo:  Najveći crnogorski junaci – prvi crnogorski tajkuni!

Međutim, novinar ga ne pita da nam ispriča – kako je to on lično u hrvatskom Saboru glasao da Srbi, od konstitutivnog naroda postanu nacionalna manjina?! I pri tom je, i tada, u svom glumatanju patetike rekao, kako se nada „da će Hrvati znati da cijene ovu žrtvu“ – misleći, valjda, na njegovu žrtvu?!

Nisi ti tako naivan, kao što glumiš?! Znaš ti i da Hrvatima, i te kako, treba i ovakvih „Miloševića“ , više nego što mi mislimo! Treba mahati sa „zadovoljnim“ nacionalnim manjinama, a od „manjine“ Borisa – i tebe – teško je danas naći voljeniju, paženiju, uspešniju i – korisniju – „manjinu“ Hrvatima?!

Da si ti naivan – ne bi ti bio jedini „Srbin“ u ovoj najnovijoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj(NDH), koji u svojem privatnom preduzeću zvanom SDSS, čiji si i predsednik, a i predsednik Srpskog narodnog vijeća – proizvodiš zablude i maglu od srpskih prava i – vrlo udobno i uspešno od tog biznisa živiš?!

Ti si preko svoje „firme“ samleo, pretopio i spakovao u „doze“ prema potrebama Hrvata, sve srpsko – od samih Srba do svih njihovih prava, imovine, žrtve…?! Onoliko koliko je i kada Hrvatima potrebno – samo im isporučiš i – udobno živiš?! Skoro tri decenije prodaješ srpsku muku, iz fotelje predstavnika Srba?! Za taj unosni biznis – bolju poziciju od te – teško je imati?!

Evo sad si, preko svoga uposlenika Borisa Miloševića iz firme ti SDSS – uradio toliko da si zaslužio spomenik kod Hrvata?!

Prelomila – ljudina?! Zanela se u biznisu?! I – prvi put poslala „Srbina“ – ako ne računamo „Srbina“ kojega je Mila Đukanović slao pre toga – da slavi „Oluju“?!

Koja si ti tužna i tragična pojava, Milorade Pupovac?! I – bruka –zajedno sa svojim uposlenikom Miloševićem?!

Pravdate ovaj fukarluk pričom, kako je to vaš napor za korake napretka i pomirenja?! A što onda ne dođe neko iz hrvatske vlade u Sremsku Raču u Srbiju, na obeležavanje sećanja te tužne, obespravljene, izmučene, ranjene kolone od 250.000 proteranih Srba iz Hrvatske u „Oluji“ i preko 2.000 pobijenih?!

Što im ne vrate otetu imovinu, isplate zarađene penzije, kazne zločince, naprave puteve, struju, vodu za ono malo srpskih staračkih domaćinstava, kojih još ima po Hrvatskoj?! Čekaju da ono što je staro, umre – a ono što je „u snazi“ – postane Boris Milošević – šta li?!

A hrvatski ambasador u Beogradu Hidajet Biščević, rekao je kako Srbi u Hrvatskoj imaju više prava od Hrvata u Srbiji?! E, pa kad je tako – ‘ajde već jednom da se odnos prema Hrvatima u Srbiji uskladi sa tom – pokvarenom i lažljivom hrvatskom pričom!

Da Vas podsetimo:  Nemojte da formirate Vladu kao da krčmite plijen

Pod hitno da se ukine cela hrvatska redakcija, i teleizijska i radijska, koju imaju u RTV-u i sve njihove novine i štampa – koju Srbija plaća!

Neću više da vidim, ni čujem, da postoje predškolske i školske ustanove i udžbenici na hrvatskom jeziku, ma šta taj jezik značio!

Asfaltirane ulice, sređena kompletna infrastruktura u mestima gde oni žive kao većina ili kao „čisti“ (oni vole da su „čisti“ tamo gde su tamo oni) – da, to što je urađeno, a urađeno je sve, tako i ostane – jer ostat mora?! Ali, međugradski, gradski saobraćaj, vrtići, škole, domovi kulture, folklorna društva, domovi zdravlja – ako hoće da imaju, neka im „lijepa njihova“ plati! Srbi u Hrvatskoj, ni reći ne smeju da su Srbi, a kamo li da to traže i imaju?!

Da se svim Hrvatima u Srbiji oduzmu penzije, otme i zaposedne imovina, jer – to im je država Srbija omogućila da steknu i ostvaruju ta prava i u njoj udobno žive – nije im Hrvatska omogućila?!

Da, na svim mestima gde u Srbiji rade Hrvati – automatski dobiju otkaz, samo zato što su Hrvati – i na njihovo mesto Srbi zaposle?!

Sva zastupljenost Hrvata u institucijama sistema Srbije, da pod hitno prestane – osim ako ne nađemo kakvoga Pupovca ili Miloševića među Hrvatima u Srbiji, mada – sumnjam da takvi među njima postoji?!

Hoću da se kuća Bana Jelačića u Petrovaradinu – u kojoj ga je srpkinja rodila – a u koju smo do sada uložili 1.300.000 evra, i to, samo za otkup stanarskih prava u njoj i obnovu fasade, pa je nakon toga poklonili Hrvatima u vlasništvo – hoću da se vrati u vlasništvo Srbije, a Hrvatima iznajmi uz isplativu apanažu – ako hoće! Ako neće – taman fino!

Ima toga još koliko god hoćete – ali ‘ajte da se napokon već podvuče crta – da se više ne lažemo i ponižavamo?! Da više – u bure bez dna – ne prosipamo dobru volju, gomilu para i padanje s nogu od posla da udovoljimo Hrvatima i Hrvatskoj, a oni – onako odozgo sa visine – i nekakvim „pravom“ – da nam ispred nosa mlate sledećim spiskom vaspostavljenih zahteva?! ‘Oće li se ikad, već jednom – prestati sa ovom patologijom bezumlja i mazohizma – i konačno taj odnos dovesti na nivo reciprociteta?! Pa, koliko oni Srbima u Hrvatskoj i iz Hrvatske – toliko Srbija Hrvatima u Srbiji i iz Srbije?!

A – za genocid nad Srbima – ćeraćemo se još! On – ne zastareva!!!

Milijana Baletić
Izvor: Vidovdan

18 KOMENTARA

 1. Da tebi odgovri Srbin iz Hrvatske:
  Hvala ti na odbrani IZDAJNIKA Srba iz Hrvatske i svih nas ostalih koji sa tom njihovom izdajom nemamo nista niti nam tvoja „odbrana“ treba.
  Oni su IZDALI zbog svojih fotelja i ogromnih privilegija a ne da bi Srbe u Hrvatskoj (koji njih ni ne intereusju) branili.
  Otac tog IZDAJNIKA suradnik IZDAJNIKA Pupavca ima oca „Srpina“ koji se borio protiv nas Srba u Hrvatskoj na strani Hrvata.
  I dok ti branis te IZDAJNIKE, oni svojom IZDAJOM sirom otvaraju vrata potpunom pokatolicavanju – asimilacji Srba koji su na ovome prostoru jos ostali.

  Ako branis IZDAJNIKE onda i ti od izdaje ne mozes biti tako daleko (ako si Srbin/Srpin )

  • Lako je tebi – maskiranom nikom, da druge optuzujes da su izdajnici
   A ja cestitam Pupovcu i Milosevicu za sve sta su postigli. I zahvaljujem im na borbi
   da HR postane drzava svih gradjana koji u njoj zive i koji su u njoj ziveli pre egzodusa.

 2. Slazem se djelimično!! Mislim da je ipak znatno jači “ vanjski faktor”, koji osim direktnog utjecaja ,omogućuje i prešućije izbornu kradju, pritiske, ucjene i sve ostale nedozvoljene radnje u korist svojih poslušnika !! I ovo je samo dio “mozaika” …………..

 3. Polozaj Srba bivše SFRJ izvan Srbije
  biti će moguće unaprijrdiiti samo onda kada Srbija postane jaka Drzava!!! Obzirom da u Srbiji imamo veleizdajnike na vlasti, koji su doveli Srbiju do „ivice ponora“, nikakva očekovanja nisu realna.
  Dakle, prvo srediti situaciju u matici, spriječiti i zaustaviti veleizdaju , i to posebno KiM a onda sve ostalo ima svoje realne šanse….!!!!!!

  • Иронија је у томе да велеиздајници на власти у Србији имају највећу подршку баш међу Србима бивше СФРЈ ван Србије који су у Србији завршили као избеглице захваљујући тим истим велеиздајницима.

 4. Svima ovima koji iz fotelje znaju šta je činiti jednom pravom Srbinu u Hrvatskoj, da poručim – Vlada Srbije, Skupština Srbije ništa ne čine za Srbe u Hrvatskoj još od Oluje.
  Prema tome, začepite i ako im ne pomažete, nemojte tuđim k…m gloginje mlatite i pustite ljude da rešavaju svoje probleme kako znaju i umeju. Srbin iz Srbije

  • Сајтови, као и овај постоје да ми из фотеље можемо полемисати. Не знам шта би ти друго да радимо. Да им помогнемо не можемо јер немамо никаква средства и моћ којима би то могли. Да им одмогнемо исто не можемо, а чудна ми чуда, власт у Србији није кадра да помогне нама овде а камоли неком другом и наравно да их је препустила самима себи. Ствар је у томе да ни они нису две деценије кадри да ишта ураде, због својих уски, личних интереса. Зато и кажем да им овај пут нечињење Београда не може бити никакво оправдање. Прихватили су своју државу у коју су се ,неки, вратили па нека са њом решавају своје проблеме. Београд не може ни наше да реши.

  • Ja se ne secam da je nas ministar inostranih poslova Ivica Dacic ikada otisao u Zagreb, Sarajevo ili Podgoricu, da popije kafu sa svojim kolegama i porazgovara o problemima koji tiste tamosnje Srbe. Ali, kako redovno javlja Tanjug, SUZE RONI nad njihovom sudbinom.

 5. ССДС представља Србе у ХР. Да би могла да штити њихова права, ССДС учествује у власти. Као учесник власти, потребно је да присуствује званичним сусретима, па и сусрету у Книну, којим ХР слави “ослобађање окупираног дела Хрватске”. Борису Милошевићу није било лако, али је учинио први корак у нади да ће га учинити и супротна страна.
  Као учесник власти, ССДС ће се успешније борити против срамних појава као што су забрана ћирилице, толерисање поздрава “за дом спремни”, националистичка дивљања навијача и економско запостављање области у којима живе Срби.

  Ево и реакције “Покрета слободних грађана” :
  https://www.danas.rs/politika/psg-nedopustiva-hajka-sns-i-sps-na-predstavnike-srba-u-hrvatskoj/

  • Да ли је могућа оваква наивност? Па они су више од две деценије у ХР власти и шта су успели, Пуповац и компанија ? Да сведу проценат Срба испод 3 посто, а своју личну имовину повећали неколико пута. Сада бар више немају изговор да је Београд крив. Све што су урадили , урадили су сами себи, у ствари својим сународницима.

  • Napravili ste naopaku konstrukciju. Niti srpske partije moraju da učestvuju u vlasti, a i da učestvuju ne moraju da rade šta im se naredi. Ne moraju ništa!
   Uostalom pogledajte kako žive manjine u Srbiji, moraju li one bilo šta da rade što ne žele? Izmišljate standarde i obaveze koje ne postoje.

 6. HR su bili ostali satanisti, ali pitanje je kako se adekvatno boriti protiv toga? Kad nemamo nijednog Srbina od 1918. koji je iole uticajan….. Hrvatsku kao pokrajnu u Dušanovom carstvu neko doživljava kao državu, a onda i kao posebnu zemlju! nalazimo se između nakovnja i bezbroj čekića, jer mi nismo narod za razliku od nekih ,nego RASA! Stalno će izmišljati nove jezike, države, narodnosti….

 7. Ђевојка Милијана вероватно мисли да је за Србе у Хрватској боље да наставе са политиком прст-у -око, која им је донела Олују. Уопште не мислим да је Србин требало да оде на прославу, у Книн. Дакле, ниједно решење није добро. Ипак, став прст-у-око је најгори. Ти људи се и овде тако понашају, вечито су незадовољни, иду забачених ћошкастих глава, од једног сам чуо да је Книн неосвојив, и на моје питање како је онда освојен, нисам добио одговор, он је само продужио, забачене главе. Волео бих да знам како они оцењују ставове своје Санде, њихове перушке, која је својевремено врло јасно, прецизно и тачно изјавила да је Хрватска имала право да успостави власт на целој својој територији (једино ако поштујемо тај принцип, онда и Србија има иста права на Косову). Никада међу њима нисам срео човека с којим бих осетио нешто сродно.

 8. Браво Милијана, али не знам зашто су сви толико сигурни да су Пуповац и Милошевић Срби . По којим то параметрима? Бар за овог другог нисмо сигурни , кад му је отац у сатнијама пуцао на Србе. Да је пуцао у ваздух био би преклан за 5 минута.

  • По којим то параметрима?“ Ни по чему нису Срби, не само двојица поменутих, него ниједан, али ниједан!, осим по „параметру“ пендрека, који су примили од Слобе, да пендрече демонстранте по Београду. Палицу, односно пендрек, сада су како чујем преузели Срби са Косова (Пиндовић, Јакуповић и остали, све саме Србенде, све Лазар до Милоша, љ љ љ жив ти ја).

   • Питагора -по неким мојим „параметрима“ који не морају да су тачни, сви ти данашњи „Срби“ чији су се преци деценијама и стотинама година рађали и живели ван територија Србије, од који су неки чак мењали и веру као неки чарапе, никако не могу да буду Срби. Њих је увек својатала Српска православна црква само да би јој паства била што већа! Чуди ме да Црква не својата и Румуне -православце да су Срби, Бугаре, Копте и друге, по догми Цркве, и то би могла! Ти тзв. „Срби“ са туђих територија имају, додуше, заједнички језик са нама у Србији, али и други народи, као нпр. Аустријанци, имају исти језик као и Немци, део Швајцараца такође, често су исте вере али ипак нису Немци. Зашто би ови са оне стране Дрине или они са територије некадашње Аустроугарске, данас Хрватске, морали да буду Срби? Чињеница је да су Срби у Србији у својој новијој историји често страдали од тих тзв. „Срба“. У Великом рату доста јада и покоља у Мачви починили су ти тобожи Срби у служби аустроугарске армије, 1944/1945 у Србију су улетеле 6.-та Личка, 4-та Крајишка, 13.-та Црногорска и ко зна које још дивизије са територија ван Србије и направили страшне покоље уз отимачину вила на Дедињу у БГ и многих других добара -од фабрика, земље, шума, трговачких радњи итд. итд. После сваке пиздарије коју би ти „Срби“ направили у својој постојбини, листом би бежали у Србију да се и ту докопају власти. У последњим ратовима у Босни и Крајини, хиљаде тих „јунака“ је војевало по београдским кафићима, сплавовима, ноћним клубовима него бранећи своје постојбине. Слично је и са свештенством. На пример у Немачкој преко 890 одсато свештеника су потекли из Босне, слично је и у Србији. Ти тобожи Срби полако али сигурно, окупирају и власт и веће градове по „правпј“ Србији. Толико о тим тобожим „Србима“ ван Србије.

    • Vas komentar svedoci o vasem velikom nepoznavanju istorije.
     Nije samo Srbija srpska zemlja, niti su samo oni koji poticu iz Srbije Srbi.
     Sta su po vama muslimani koji zive u Srbiji pa, albanci, rumuni, bugari, slovaci, madjari, hrvati, bunjevci, sokci, ukrajinci, rusini…..? ,,TOBOZ TAMO NEKI,,
     Ne postoje ni toboz ,,Srbi,, ni hrvatski, bosanski, albanski, crnogorski, SRBI su samo Srbi, isto kao nemci, madjari turci. Jeste li nekad culi da nemci kazu grcki albanci, albanski Srbi, bugarski makedonci, nemacki turci, Srpski hrvati…..?Jesu li nemci nemce u istocnoj Nemackoj nazivali toboz ,,nemcima,, ili mozda ruskim nemcima?
     Ovdje je rec o tome da su BiH, veci deo Hrvatske kao i severni deo Albanije (Skadarski region), kao i C.G, S.M. autohtone srpske zemlje.
     Srbi zive u vise zemalja, autohtoni smo narod na vecem delu balkana, tako je bilo i pre Nemanica i za vreme njih, tako je i danas.
     Nije samo ekavica srpski jezik, imamo ijekavicu i kajkavicu.
     Jedino je stokavski hrvatski ali to ljudi ne znaju.
     Nit je Srbija jedina srpska zemlja i mati nit su Srbi van Srbije neki tudji ili neki ,,TOBOZ,, i zato, nepotrebno je uz sve silne neprijatelje da se i medjusobno koljemo i ponizavamo.
     Srbi smo izgleda sami sebi najveci dusmani, nikako Srbi da se sloze, oboze, ujedine i umnoze. Dele nas drugi, asimiliraju, pokrstavaju a sad smo poceli i medjusobno.
     Kazete da ste generacijama beogradjanin, poreklom iz Srbija a da li znate da su najvecim delom Srbi iz danasnje Albanije naselili centralnu Srbiju i Beograd. I oni danas kazu da su poreklom iz Srbije i to je tacno, u ono vreme severno od Tirane bila je srpska zemlja. Skadar nisu gradili albanci i turci vec Srbi. Mostar nisu gradili hrvati i muslimani vec Srbi.
     Zagreb nisu izgradili hrvati i nemci, madjari, slovenci, italijani, vec Srbi.
     Nemojte da vas titovi partizani i podrepne muve teraju da generalisete ceo jedan narod jer, mnogo vise Srba zivi van granica Srbije nego u Srbiji koja je pored ostalih srpskih zemalja takodje maticna zemlja Srba.
     SRBI smo gde god zivimo SRBI osim ako se nismo odrekli vere i nacije pa se izjasnjavamo kao muslimani, albanci, bugari, crnogrci, hrvati, nemci amerikanci itd….

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime