Republika Srbija je kompanija njenih građana

2
1230

Država bi trebala da bude u službi građana, zato mi poreski obveznici plaćamo porez i očekujemo da zauzvrat institucije koje mi plaćamo rade svoj posao. Izgleda da ljudi koji rade u tim institucijama i političari koji kontrolišu te institucije nisu bili na tom času. Ako ćemo navoditi primere to bi trajalo danima. Što bi značilo da kad odete na neki šalter državne institucije očekujete da službenik na tom šalteru bude ljubazan, nasmejan i sposoban da obavlja tu dužnost. Za moga života ja to nisam video a rado bih voleo da vidim. Dođosmo dotle, da kad nemate para da platite na vreme, država vam pošalje uterivače dugova bez ikakve opomene niti upozorenja u vidu izvršitelja. Tako da npr za dug od 4200din koji ne znate da postoji jer ni na jednom računu nije iskazan, a vi takođe niste dobili nikakvu opomenu, treba da platite sa svim sudskim troškovima 27000din u roku od sedam dana a u protivnom sledi plenidba koja je vrlo izvršna i efikasna, a moramo da napomenemo da je i efikasnija od svih drugih državnih službi zajedno. Što znači da nas država na efikasan način pljačka a na neefikasan način servisira.

Zanemeo sam.

Da potsetim gospodu država služi građanima i zbog tog cilja ona i postoji. Trebala bi da bude servis građana i da radi u cilju njihovih interesa. Takođe ona i predstavlja svoje građane. Mi smo država. Država nije bon jednog čoveka ili partije.

Država nije privatna svojina političkih stranaka. Da vas podsetim, ljudi, mi njih plaćamo! Oni su naši radnici. Što mi njih lepo ne otpustimo kad ne rade svoj posao? Kao u svakoj firmi. Mi, građani imamo kompaniju koja se zove: “Repiblika Srbija”. Kada radnik u našoj kompaniji zakasni na posao, spava i šalje sms poruke na skupštinskoj sednici i slika selfije, svaki poslodavac bi jedva dočekao takvog radnika. Da apsurd bude još veći oni sami sebi uredno određuju visinu plate a njihove plate su za divno čudo deset puta veće od naših. Da li mi kao poslodavci deset puta manje radimo od njih. Kako je moguće, zar je moguće, o da li je moguće!!! Da je to moja kompanija ja bih se otpustio i prepustio sve sposobnijim od mene.

Da Vas podsetimo:  Postoji jedan jezik srpski i više kandidata za njegove nove frustrirane zaperke

Kad nam se tako upravlja kompanijom, onda je normalno da imamo korupciju, nesposobne institucije(zbog nesposobnih kadrova), neefikasnu upravu, neažurne informacije o svemu, skidanje para sa vaših računa bez obaveštenja, kažnjavanje vozača, preduzetnika, privrednika, đaka, studenata, penzionera… ne bi trebalo uopšte da se čudimo, već da preduzmemo nešto po tom pitanju jer koliko naša kompanija bude uspešna toliko ćemo mi dobro živeti.

nacionalist.rs/ inforsrb

2 KOMENTARA

  1. Država je pre svega plemenita ideja.

    Globalizam u svojoj suštini nudi negaciju bilo koje ideje -pa i ideje države.
    To je danas, na žalost „prosečnom“ građaninu sveta teško shvatljivo.

  2. Svakome kome nije jasno da drzave ne postoje, niti su ikad postojale, preporucujem da pogleda klip na YT pod nazivom „istina o ljudskim farmama“

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime