Šešeljica

12
1817

vojislav-seselj-tv-hepi-1422046350-610475

Gostovanje Šešelja u nameštenojo emisiji lukavog Marića je bilo- sramno i dosadno. Zašto je ova emisija išla uživo? Zašto tolike buke oko Šešeljevog gostovanja? Uslovljavanja? Otkazivanja? Demagogije?

Šešelj je dobio mogućnost da u direktnom prenosu razori Nevernog Tomu i Acu Dramosera. Cela Srbija je to mogla da vidi. Tako bi se razbila medijska blokada i Srbija bi bila bliže vanrednim parlamentarnim izborima. Šta smo dobili? Ništa. Sramno blebetanje o Tuti, Muti i ostalim Gotovinama. Dosadno trabunjanje o nečemu što Srbiju danas više ne zanima.

Gladnu, opljačkanu, bolesnu, uništenu i okupiranu Srbiju ne zanimaju Šešeljeve stalne političke kalkulacije. Kolone mladih i obrazovanih stručnjaka, koji svakoga dana napuštaju nesretnu Srbiju, ne interesuju zatvorske dogodovštine balkanskih krvnika.

Zašto Šešelj nije razorio izdajnike Srbije i pozvao narod na sveopštu pobunu? Zašto je namigivao vlasti i nudio se , ako se vlast promeni, za saradnju? Kako mogu da se promene ljudi koji su ucenjeni i koji nemaju više nikakvog izbora?

Emisija je išla uživo. Šešelj je dobio mogućnost da puca penal u devedesetoj minuti i donese pobedu poraženoj Srbiji. Šešelj je pucao preko gola. Slučajno? Greška?

Ne! Šešelj je namerno pucao preko gola. Marić je na početku emisije bio uplašen i nesiguran na golu odbrane demokrature. Uplašio se da ga četnički Vojvoda ne raznese. Znao ga je dobro i nije verovao da će se pridržavati dogovora. Usiljeno Vi je bilo paravan da prikrije postignuti dil. Prevario se proračunati Marić. Šešelj je ispoštovao sve dogovoreno.

Zašto?

Kada je isprepadani Marić shvatio da sve ide po planu, postao je onaj stari Marić. Zajebant i spadalo. Tako se sve pretvorilo u sprdačinu. I dirigovani aplauzi gledalaca, kada su se spominju izdajnici, nisu mogli da pokriju svu bedu ove loše glume.

Da Vas podsetimo:  Sezona opalog lišća, rijalitija i pederskih parada!

Zašto Šešelj nije bio radikal?

Dogovor je postojao. Politička kalkulacija. Šešeljeva omiljena igra. Miloševićevog omiljenog opozicionara.

Koja je cena tog dogovora? Ko šta dobija? Šešelj je politički gubitnik. Pregazilo ga je vreme.

Ne može se novo vino da sipa u stare, neoprane sudove. Jedan istorijski politički cirkus se krvavo završio. Treba podvući crtu. Pozivati na hajdučki ustanak, kada gora zazeleni, pucanje je iz prazne i zarđale kubure.

Srbiji trebaju novi ljudi. Nova politička ideja. Praktična i operativna rešenja. Moderni političari za elektronsko doba. Šešeljicom se ne može pisati na kompjuteru.

Branko Dragaš

12 KOMENTARA

 1. Gospon Tomo ja vas razumem. Svako je u panici kad vidi kraj necega sto voli. I ja bih takav zabrinut i besan bio da sam na vasem mestu, stvarno.

 2. Zaista, gospodine Ćirkoviću, teško je razumeti odakle vam toliki animozitet prema listu Koreni. Dobija se utisak da Vi ne shvatate ulogu medija. Naime, Koreni su preneli mišljenje Branka Dragaša, koji može biti u pravu u svojim analizama, a i ne mora. Izgleda da se Vi zalažete da se određeni članci, na određene teme i od određenih autora ne smeju objavljivati. Ako tako mislite, tada imate jedan autoritaran stav, koji se nikako ne može uklopiti u jednu sliku civilizovanog sveta koji dopušta različita mišljenja. Da Koreni nisu ono što Vi tvrdite, dokazuje i činjenica da možete slobodno da na stranicama tog portala iznosite Vaše poglede na izvesne teme. Moram da kažem da mi se čini da ispoljavate neke opasne (diktatorske) ambicije, jer biste hteli da jedan medij objavljuje samo ono za šta Vi smatrate da je „podobno“.

 3. Mnogi „pametnjakovici“ pogresno smatraju da Seselj treba po njihovoj zelji da vadi kestenje iz vatre, a da oni posle na bjelome konju u Beograd dodju. Nema od tog posla nista! Ako Vam nevalja vlast danansje SRBije, a i malo djete zna da ni jedna vlast u SRBiji nevalja, idite tada u Hag poput Seselja pa se borite iz celjusti samog lava za njezinu slobodu i blagostanje!

  Kako se SRBi za svoju slobodu budu borili, takvu ce oni slobodu i dobiti, i sa pravom u njoj uzivati. Seselj se kao Bogoljub i SRBski Rodoljub oduzio i Bogu i narodu koji se vecim djelom svojim odrice i Boga i SRBstva: Pravoslavlja i Svetosavlja. Zato SRBi i prolazi sada Zakonom zivota onako kako prolaze po djelima svojim. Ne moze se biti SRBin i jugoslaven, Pravoslavac i bezboznik, Svetosavac i komunista. Jedno ili drugo, pa sta nam Bog da!

 4. Tomo, pa ja sam kao ti u Srbiji brate moj. I ne govori mi i ti kako mi je. I zelim da zivim lepo kao i sav normalan Svet ali mislim da ne mogu to pravo i zelju da ostvarim sa Acom i tvojim imenjakom. Imam pravo da kazem ovde, muka mi je od tog dvojca. A kome je lepo, neka opet glasa za njih, jel tako? Zasto mislis da tvoje pisanije nije blebetanje? Izbori ce doci Tomo brate, brzo, brze nego sto oni misle. I nestace za sva vremena. Bes ga Tomo, tako ce da bude. Inace, pozdravljam sve gastarbajtere i cekam da mi donesu poklone za Uskrs. Nemam para da sebi kupim ponesto, mnogo lepo zivim pa se nema.

  • Ako si u Srbiji onda moj komentar nije upućen tebi. „Blebetanje“ i sve ostalo u komentaru se odnosi na „Portal istine i ništa osim istine“ čija adresa je u Švedskoj, telefoni za kontakt su u Švedskoj…vlasnik je u Švedskoj… Načekaćeš se za poklon od gastarbajtera. Mislim da preuveličavaš svoje loše materijalno stanje. Onaj ko nema taj nema i ne pada mu na pamet da četuje, surfuje i komentariše postove. Taj nema kompjuter, skupi telefon, tablet, internet konekciju. Nije sramota biti siromašan, pošten, nemati para. Sramota je nemati obraz, krasti i lagati. Još nešto da ti kažem. Nisam niti član SNS-a niti simpatizer a nisam ih ni glasao niti ću ih glasati na nekim sledećim izborima samo poštujem volju većine mog naroda koji je smatrao da treba smeniti one prethodne koji, ruku na srce, nisu vsljali a u tom trenutku nisu videli nikog drugog osim ovih sadašnjih. Za to nam nisu krivi ni Nikolić ni Vučić. Oni su prolazni kao i sve u životu a narod je večan i pronaći će pravog vođu. Za to mu nisu potrebni nikskvi savetnici iz Švedske ili drugih delova Evrope i Svetab … Ja sve što objavim – objavim sa punim imenom i prezimrnom slobodno i bez straha. A ti?

   • Moje ime i prezimeje Tomo Slobodan Petkovic. Rodjen sam u C.Gori na zivim u Srbiji vise od 40 godina.
    Toliko da ne smem ime svoje da ti kazem io nekakvom starhu…ne razumem te. Jel znas kako kazu od koga se samo bojim ? Od malog usranka i od grobara mozda ? Jadan ne bio.

    Ja SAM SVOJE IME STAVIO KAO POTPUNO TACNO A TI ? Ne teraj me da se nalazimo da ti to i dokazem .

  • Ako si u Srbiji onda moj komentar nije upućen tebi. „Blebetanje“ i sve ostalo u komentaru se odnosi na „Portal istine i ništa osim istine“ čija adresa je u Švedskoj, telefoni za kontakt su u Švedskoj…vlasnik je u Švedskoj… Načekaćeš se za poklon od gastarbajtera. Mislim da preuveličavaš svoje loše materijalno stanje. Onaj ko nema taj nema i ne pada mu na pamet da četuje, surfuje i komentariše postove. Taj nema kompjuter, skupi telefon, tablet, internet konekciju. Nije sramota biti siromašan, pošten, nemati para. Sramota je nemati obraz, krasti i lagati. Još nešto da ti kažem. Nisam niti član SNS-a niti simpatizer a nisam ih ni glasao niti ću ih glasati na nekim sledećim izborima samo poštujem volju većine mog naroda koji je smatrao da treba smeniti one prethodne koji, ruku na srce, nisu valjali a u tom trenutku nisu videli nikog drugog osim ovih sadašnjih. Za to nam nisu krivi ni Nikolić ni Vučić. Oni su prolazni kao i sve u životu a narod je večan i pronaći će pravog vođu. Za to mu nisu potrebni nikakvi savetnici iz Švedske ili drugih delova Evrope i Sveta … Ja sve što objavim – objavim sa punim imenom i prezimrnom slobodno i bez straha. A ti? (ispravljene greške u kucanju)

 5. Ocekivao sam od seselja da pita marica kao prvo posto ga stalno rezimi progone kako ti rezimi zaposlisemu zenu i to tri ihljade evrica zajedno sa danicom drugo da ga seselj pita staje trazio u parizu u hotel ricu sa odredjenim osobama ono samo trla baba lan da joj prodje dan…..

 6. A vi mislite da vaše blebetanje nekog zanima? Na ovaj vaš „Portal istine i ništa osim istine“ ponekad navratim da još jednom potvrdim istinu da „glupost nema granice“. Nekima od vas tamo u rasejanju (kako sami sebe nazivate) kao da smeta ulazak Srbije u EU jer više ne bi bili to što jeste i ne bi mogli da se takmičite u pljuvanju na volju građana Srbije koji su ostali na svojim ognjištima. Vanrednih izbora će biti kada to većina građana OVDE proceni da su potrebni a ne po vašoj želji.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime