Srpska koalicija u CG doprineće izradi Deklaracije o očuvanju srpskog naroda

0
969

Srpska koalicija daće svoj puni doprinos izradi Deklaracije o zaštiti i očuvanju srpskog naroda, navode u svom saopštenju za javnost.
Iz Koalicije ističu da će oni konkretno učestvovati u ovom projektu predlogom seta rešenja za početak dijaloga koji treba da rezultira otvaranjem srpskog pitanja u Crnoj Gori.

„Donošenje Deklaracije, koju su inicirali predsjednici Srpske i Srbije, Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, zaslužuje aktivan rad i slogu svih srpskih nacionalnih stranaka koje djeluju u državama nastalim raspadom bivše SFRJ“. Oni dodaju da nažalost, na području okupiranim delovima Srbije, na Kosovu i Metohiji i Crnoj Gori, „Srbi su najekstremnije ugrožena etnička zajednica u cijeloj Evropi“.

Zato je odgovornost svih koji zastupaju Srbe u Crnoj Gori ogromna, a učešće u definisanju rešenja koja će biti precizirana u Deklaraciji – neophodno, navodi se u saopštenju koje u ime Srpske kolacije potpisuje Slavko Fuštić.

„Parcijalni i sebični interesi, tokom rada na Deklaraciji, mogu da unište njene domete! Rad, sa nacionalnim interesom i srpskom slogom kao konačnim ciljem, može da iznedri novi srpski nacionalni program.

Očekujemo napor ka jedinstvu i napretku cele naše nacije, i učestvovaćemo, sa našim predlozima, isključivo zbog budućnosti svih Srba, pre svega u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj“ zaključuje se u današnjem saopštenju Srpske koalicije Crne Gore.

kmnovine.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime