Šta se steklo po seoskim komunalnim preduzećima utvrdiće revizija

1
1156
Pančevo/printscrin(pancevo.city)

Neke opštine u Srbiji kada su postali gradovi sami su formirali gradske opštine od naseljenih mesta na svojoj teritoriji. U Pančevu to nije sučaj, a teško da će i biti.

Važan segment samostalnost seoski/mesne/vlasti po naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva dugo godina bila su i seoska komunalna preduzeća.

Poslednjih godina preduzeća su prvo promenila osnivača pa im je umesto seoskih vlasti osnivač  postala gradska skupština. Zatim su takva preduzeća počela da gube funkcije pa tako i smisao.

Voda za sela dovedena je iz grada, ponegde gradska  Higijena počela da je iznosi i fakturiše smeće. Sa funkcijama je deo zaposlenih i prešao u gradske komunalce.

U jednom trenutku zvanično se pričao o ideji da seoski JKP-ovi postanu jedinstveno preduzeću. Posle se zaćutalo i naizgled odustalo.

Poslednji detalj u nizu je javna nabavka male vrednosti kojom Gradska uprava Pančeva traži revizora koji bi procenio vrednost kapitala svih 8 preduzeća kroz isto toliko procena.

Preduzeća su posejana od Brestovca do Kačareva, sa izuzetkom Ivanova koje ga nema.

Ponude grad Pančevo očekuje do 15. novembra, kada će biti i otvorene a posao će trajati najduže 30 dana od momenta kada izabrani revizor dobije dokumentaciju.

Vladimir Đoković
Izvor: 013info.rs

1 KOMENTAR

  1. Интересантно, Иваново једино нема свој ЈКП, а од готово свих села је најуредније. Данас сам тамо био.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime