U Murinu: „Trg NATO žrtava“

0
923

1102389914Na centralnom trgu u Murinu, u organizaciji Demokratske narodne partije i građana, postavljena je tabla „Trg NATO žrtava“ u čast i pomen nevino stradalim građanima te varošice tokom bombardovanja 30. aprila 1999. godine, javljaju crnogorski mediji.

Iz stranke Milana Kneževića navode da se Skupština opštine Plav, suprotno zakonu, oglušila o inicijativu građana Murina i Odborničkog kluba Demokratskog fronta, koji su zahtevali da se poštuje volja građana i da se trg nazove „Trg NATO žrtava“, prenela je RTCG.

Šef Odborničkog kluba Demogratskog fronta Milun Zogović rekao je da će se trg od danas zvati „Trg NATO žrtava“.

Trg NATO žrtava
Spomnik NATO žrtvama, postavljen u Murinu, Crna Gora. © Foto: Portal in4s

Опширније: http://rs.sputniknews.com/regioni/20160109/1102389703/U-murini-postavljena-tabla-Trg-NATO-zrtava.html#ixzz3woDhAAwf

„I to je najmanje što mi slučajno preživeli možemo da učinimo… Mi zapravo danas pokazujemo da nismo dozvolili da nam slome kičmu i zatru pamćenje i da nam niko na silu ne može nametati odluke“, rekao je Zogović.

Lider DNP–a Milan Knežević rekao je „da je obaveza svih nas da čuvamo sećanje na sve žrtve NATO bombardovanja“.

„Ovde smo da postavimo tablu kao otpor zaboravu, otpor svakom pokušaju ideološkog i nacionalnog prevaspitavanja ljudi u Murinu i građana Crne Gore. Ova tabla nije uperena ni protiv koga“, rekao je on.

rs.sputniknews.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime