Vlada Srbije do kraja godine ograničila cenu derivata nafte, od decembra zabrana izvoza gasa

0
36

Vlada Srbije juče je produžila trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte do 31. decembra, kao i odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.

Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa, članovi Vlade doneli su i odluku o produženju privremene zabrane izvoza i iznošenja te robe.

Odluka, koja će se primenjivati od 1. decembra 2022. godine, a trajaće mesec dana.

Vlada je na današnjoj sednici odlučila da se privremena zabrana izvoza Evro dizela EN 590 produži za još sedam dana.

U cilju ublažavanja posledica i sprečavanja kritične nestašice mleka i proizvoda od mleka, a usled povećanog izvoza i potreba stanovništva za povećanim snabdevanjem prouzrokovanim krizom na svetskom tržištu, Vlada je donela odluku o produženju zabrane izvoza ove robe, koja će se primenjivati od 1. decembra i trajati narednih mesec dana.

Usvojena je i izmena Uredbe o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa T-500, kojom je ograničenje cene ovog proizvoda produženo za još 90 dana, a u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Članovi Vlade doneli su Zaključak o prihvatanju donacije Slovačke – vakcine protiv bolesti kovida-19.

U pitanju su vakcine proizvođača Fajzer i BioNTech Manufacturing GmbH, koje je Vlada Slovačke, s obzirom na tradicionalno prijateljske i bliske odnose, uputila Srbiji, navodi se u saopštenju Vlade.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime