Vladin službenik, a nije podneo nijedan finansijski izveštaj APR-u

0
493
Mario Spasić / Foto: Printscreen

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, koji gotovo svakodnevno gostuje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom gde brani Srpsku naprednu stranku i Aleksandra Vučića, a kritikuje predstavnike opozicije na čelu sa Draganom Đilasom, Agenciji za privredne registre nije podneo nijedan finansijski izveštaj za „Transparentnost“, što je u zakonskoj obavezi da uradi!

Spasić je široj javnosti poznat kao osoba koja je pre dve godine podnela prijavu protiv Sergeja Trifunovića i njegove humanitarne organizacije Podrži život, zbog sumnje da je zloupotrebljavao novac građana, a ono što je interesantno je što njegova organizacija „Transparentnost“, koja je osnovana 2005. godine u Trsteniku za 13 godina postojanja nijednom nije podnela godišnji finansijski izveštaj APR. Time već 13 godina krši Zakon o računovodstvu, za šta je, na godišnjem nivou, zaprećena kazna od 100.000 dinara. Da stvar bude još apsurdnija, Spasić se već nekoliko godina nalazi na čelu antikorupcijskog tima Ministarstva zdravlja.

Na sajtu APR nema nijednog finansijskog izveštaja za
Na sajtu APR nema nijednog finansijskog izveštaja za „Transparentnost“ FOTO: Printscreen

Neke Spasićeve izjave, uglavnom oko poslovnih angažmana, ispostavile su se kao netačne. Tako je 2013. godine najavio da će predvoditi Antikorupcijski tim u prosveti, i to na predlog Aleksandra Vučića. Iako nije imao univerzitetsku diplomu, kako su pisale Novosti, tvrdio je da je dovoljno kvalifikovan da se uhvati u koštac sa lažnim diplomama i zapošljavanjima „preko veze“ u prosveti.

– Obavestio sam Aleksandra Vučića da prihvatam angažman u ovom timu – rekao je Spasić u jednom od intervjua.

Foto: YouTube Screenshot

Međutim, od njegovog angažmana nije bilo ništa, jer nikakvo antikorupcijsko telo pri Ministarstvu prosvete nije ni planirano. Spasićeve navode tada su demantovali i Ministarstvo prosvete i MUP Srbije.

U svojoj zvaničnoj biografiji navodi da je po struci diplomirani komunikolog, ali ne piše na kojoj visokoškolskoj ustanovi je ovo zvanje stekao.

Da Vas podsetimo:  Opančar agencija* javlja: ŽU – KJU!

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime