A šta kad nam izvršitelji oduzmu sve!

3
1000

eko-izvrsiociNa vrata mi danas kuca neko. Otvaram, poštar. Donosi mi izvršno rešenje za stari dug za struju bez prava na žalbu. Obustaviće maminu penziju u vredbnosti od 16.620 dinara. Dve trećine tog novca ići će u isplatu duga i trošku izvršitelja. Maminia penzija i moja socijalna pomoć kada se na kraju sve sabere i oduzme, moraćemo da živimo s 5.000 dinara mesečno.

Jak osećaj je taj bezizlaz. Kada u jednom trenutku nemate gde da se skrijete od nedaća. Dobro, prodaću stan da platim dugove, ali šta onda.

Ja sam posle 29 godina ostala bez posla u Min-u. Živim s majkom u istom stanu i vrlo aktivno tražim posao. Država mi duguje 23 neisplaćene plate i nemam povezan staž u periodu od pet godina. Krivo mi je jer nismo dužni 169.000 nego duplo manje. Nakarikani troškovi izvršitelja i drugi doveli su me u ovaj isti bezizlaz. Iako sam srednji sloj ovog društva, doveli su me u položaj da sam socijalni slučaj. I nije korektno da ti u isto vreme traže da platiš zaostali dug baš iz perioda kada ti ta ista država nije davala zarađenu platu.

Želim ovim da javnost pročita kako se osećam. Kako ćemo živeti sa 5.000 dinara mesečno majka i ja. Od vazduha!? Želim da prodam stan u Nišu i da se skućim sa mamom negde, ali niko neće da kupi stan. Toliko se loše osećam i toliko sam razočarana da nemam više ni reči ni snagu ni volju za život. Nikad se gore nisam osećala!

3 KOMENTARA

  1. Taj dug je zastareo i samo treba da sudu lepo to i napisete. Bila sam u toj situaciji. Stari dug za struju zastareva za godinu dana od poslednjeg plaćanja. Znaci ako je dug EDB-u i niste uplatili nista na taj racun, cak iako ste placali racune EPS snabdevanju koje je preuzelo naplatu od juna 2013 ZASTARELO JE. Dalje ako niste imali uplatu godinu dana EPS snabdevanju i ti dugovi su zastareli zbaci dugujete im samo poslednju godinu od avgusta 2015., i samo treba napisti zalbu nadleznom sudu i poslati izvrsitelju sa povratnicom. Toliko o ovome…

  2. Na glasanje. Demonstracije ne preporucujem, jer su oni izum i „poklon“ zapada, i kao takve koriste se za njegov interes. Od lokalnih do drzavnih izbora, glasovi onih koji imaju mnogo razloga da zele bolju drzavu i upravljanje bi danas u Srbiji bili velika snaga. Naravno, taj glas treba da ide nekom ko ima ugled zasnovan na dosadaznjem zivotu i radu – takvih ima – ne profesionalnim salabajzerima cija je jedina karijera politikantstvo.

  3. Ako malo spustite cenu kupice ga neka gramziva agencija garantovano a po selima oko Nisa imate kuce sa zemljistem za manje od 10.000e pa lepo proizvodite hranu sami sebi i bolje i to nego da se i kojim cudom zaposlite pa kad primite „platu“ od celih 22.000 din neznate gde cete pre…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime