Budva iza rešetaka

0
582
Foto: printscreen

Pa i nije bilo baš tako teško pogoditi da je Budvu trebalo uhapsiti (ne simbolično) kako bi se obila kasa… (Kao lopov usred bijela dana…)

Tako je prestonica turizma do daljeg u – `razvlašćenom stanju`. Što će reći pod policijskom pesnicom. Preciznije: nepoznatim obezbjeđenjem. Koje udara upravo tamo gdje politika i dijalog izostaju. Civilizacijska norma.

Mugoša made in SD, ustade te prijatnim glasnom polagano pojasni kako novo zaduživanje vlasti prije svega traži veću odgovornost prilikom razmatranja koje nove/stare dugove treba prvo isplatiti a koji su, opet, u međuvremenu, debelo narasli.

Janus Varufakisu ne bi bilo zgoreg da se katkad u budućnosti po pitanju ekonomije sa Mugošom konsultuje, jer ova logika ekonomije možda je potonja nada kapitalizma „sa ljudskim likom“.

Dakle: dug na dug. I tako ukrug. Pozajmimo da vratimo kupujući malo vremena do novog zajma. Sve dok nas kamate ekonomski ne ukorote!

Pozivanje režima na tobožnji dijalog bilo je čisto i verbalno proseravanje uvijeno u floskulotine. Jer, juče ni jedan jedini predlog opozicije nije prošao!

Ovaj smrtnik kraj malog ekrana nabasa na pitanje: pa čemu uopšte bilo ko osim vladajuće većine (pod maskama) u visokom domu dijaloga i demokratije?

Međutim, ne pitajte potpisnika redova… I on je u dugovima do guše. Nule se samo dodaju. Preživljava se od zaduživanja, od vraćanja starih i sticanja jutrošnjih dugova. Što je itekako stresan život, al` bogufala pa sam u poodmaklim četrdesetim i dalje samac u garsonjeri.

Uglavnom – Crna Gora je poodavno u stanju u kojem je sada Budva na pjenu od mora!

Sibin
Izvor: in4s.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime