Digitalizacija fikusa

1
817

U vreme kada je Ana Brnabić imenovana na funkciju predsednice Vlade u javnosti su se mogli čuti komentari da je u zgradu u Nemanjinoj 11, ušao neko ko će imati svoje mišljenje sa kojim se neće slagati i u svemu će podržavati ono što poželi, izusti ili odluči neprikosnoveni gospodara Srbistana. I zaista, tu i tamo i ona bi na konferencijama za novinare, na kojima bi glavna zvezda bio ko drugi do gospodar Vučić, prozborila po neku uglavnom držeći se opštih mesta ili ponavljajući ono što je već izrekao njihov i naš gospodar, kome uzgred budi rečeno Ustav jednim jedinim slovom ne daje ovlašćenje da se bavi nadležnostima iz domena predsednika Vlade.

I ko zna do kada bi to trajalo da ne krenuše protesti protivu ljubljenog srbistanskog gospodara, koji su inicirali akciono jedinstvo naprednjaka i koalicinih im saučesnika oličeno u putujućem cirkusu nazvanom Budućnost Srbije. Cirkusa u kome je predsednica vlade dobila ulogu neizostavnog artiste sa zadatkom da narodu srbistanskom blagoglagolja kako je Srbistan vo|en gospodarom Vučićem uveliko postao Srbija.

Posle premijerkine omiljene EPP teme o sveopštoj digitalizaciji Srbistana u kome su rešeni svi problemi, pa stoga samo dušmani mogu da tvrde da na početku treće decenije trećeg milenijuma četvrtina Beograda nema kanalizaciju, na red su kanda došle informacione tehnologije. Tako su Čačani prošle sedmice dobili priliku da neposredno iz premijerkinih usta na otvaranju Startap centra čuju kako IT sektor u Srbistanu beleži, kao i sve ostalo, neslućeni rast. Kako je država spremna da svim silama podrži na hiljade mladih IT stručnjaka rešenih da karijeru i život vežu za Čačak i Srbistan.

Lepo i optimistično nema šta.

Samo biće da mogućnosti i moć srbistanskog IT sektora nisu baš takve kakvim ih predstavlja premijerka. Sudeći na osnovu oglasa za posao koji je nedavno objavila jedna švedska IT firma koja planira otvaranje ispostave u Beogradu i spremna je da za platu od 3.000 evra, plaćeni petosedmični godišnji odmor zaposli srbistanske IT stručnjake, nešto tu ipak ne štima. Naime, tek posle ponovljenog oglasa [ve|ani su uspeli da savataju dva kandidata koji odgovaraju uslovima i koji treba da odu u Stokholm na probni rad. Šta je u pitanju pa srbistanski IT stručnjaci nisu spremni da u rodnom im Srbistanu rade za Šveđane?

Da Vas podsetimo:  Medicinskom osoblju makar aplauz! A političkom..?

Da nije možda gospodar Vučić rešio da odreši našu kesu pa da i mlade srbistanske IT stručnjake, poput odbeglog ruskog investitora, subvencioniše sa po 10.000 evra po radnom mestu?

A šta vi mislite o tome?

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

1 KOMENTAR

  1. ХЛЕБА НЕМА БЕЗ МОТИКЕ?

    У колико је најбољи алат за снажан привредни раст у Србији дигитализација онда оправдано је што су наши највишег ранга политичари тотално дигитализовани. Управљач (миш) увек се налази код председника. Искочи из оквира ако можеш и смеш?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime