Divac i Vučić počinili izdaju

1
965

dss-33-616

Prijem Kosova u Međunarodni olimpijski komitet pokazuje svu bedu političke elite Srbije, koja danas drži vlast. I vrapcima na grani je jasno da bez dozvole Vlade Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije Kosovo nije moglo da bude primljeno u tu instituciju.

Uostalom zahvaljivanje predsednika izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha predsedniku Olimpijkog komiteta Srbije Vladi Divcu koji nije uložio prigovor na odluku izvršnog odbora pokazuje da je u ovom nečasnom poslu uloga vlasti u Srbiji bila presudna. I Olimpijski komitet Kosova se zahvaljuje Vladi Divcu što je podržao ulazak Kosova u Međunarodni olimpijski komitet.

Izajve predsednika Vlade Srbije da on nikada neće priznati nezavisno Kosovo, su neiskrene i suvoparne kako prema istoriji tako i prema građanima države Srbije jer on lično u potpunosti zaokružuje državnost Kosova. Od predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlada Divca čuli smo da je Srbija dosta patila što 1992. godine nije učestvovala na Olimpijskim igrama, što od prilike znači da je Srbija ucenjivana, da je morala da dozvoli da Kosovo bude primljeno u Međunarodni olimpijski komitet. Hoće li sutra po istom principu da se to dešava sa Sandžakom, Vojvodinom i drugim delovima države Srbije. Izjava Vlade Divca da su oni sportska a ne politička organizacija ne stoji, jer je oko prijema Kosova u MOK mnogo politike a malo sporta. Koliko god da je sportska karijera Vlade Divca bila blistava, ova politička je prljava, izdajnička i nečasna.

Da mnogo politike ima u sportu govori primer Krima gde sportski klubovi ovog regiona ne mogu da se takmiče u okviru Ruske Federacije iako je on danas deo jedinstvene Rusije.

Prijem Kosova u MOK otvara put i za prijem Kosova u ostale sportske federacije a čija osnova je Briselski sporazum kojim se Beograd odriče svoje južne pokrajine.

Da Vas podsetimo:  Tokom NATO bombardovanja, američki zvaničnici tvrdili su da su Srbi ubili pola miliona Albanaca

Srbi sa Kosova i Metohije postavljaju pitanje i Aleksandru Vučiću i Vladu Divcu pod čijom zastavom će sutra njihova deca da učestvuju na sportskim takmičenjima. Očito je da je to pod zastavom samoproglašene države Kosovo nastale na temelju zločina i ljudskih organa Srba južne srpske pokrajine.

Ako je i od Vučića, mnogo je!

U Kosovskoj Mitrovici

Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije

dr Nenad Kojić

SKK

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime