Ipak (ni)je Jovo u pravu

0
950

Svojevremeni napadi na Borka Stefanovića, organizatore protesta 1 od 5 miliona u Knjaževcu, Žitorađi, napad na poslanika Dveri ispred Narodne skupštine, koji je policija nemo posmatrala i nedavno paljenje automobila organizatoru građanskog protesta koji je u Aleksincu organizovan zbog seče drvoreda u glavnoj gradskoj ulici, direktna su potvrda da se ispod napredne jevropejske jagnjeće kože skrivaju vukovi, spremni da se po svaku cenu održe na vlasti.

Kako se pred narastajućim nezadovoljstvom sve jasnije razaznaje pravo lice i karakter radikalnih naprednjaka, proizilazi da su debelo bili u pravu svi koji su svojevremeno tvrdili kako je raskol među radikalima ništa drugo do dobro smišljena prevara. Odnosno da su vojvoda i njegovi verni sledbenici, posle nekoliko pokušaja kada su se našli nadomak vlasti, dosetili kako da, pa makar i u dve kolone, ostvare ono što su bezuspešno pokušavali još od vanrednih izbora 2003. godine. Što sve u svemu daje za pravo profesoru Jovu Bakiću, koji se ne ustručava da stvari nazove pravim imenom kada tvrdi da je iluzorno očekivati da će gospodar Vučić i njegova bulumenta tek tako, mirno i dostojanstveno otići sa vlasti.

Pa tako dok gospodar Vučić, njegovi s koca i konopca skupljeni naprednjaci i koalicioni saučesnici pokušavaju, naročito posle Boškićevog besmislenog upada u RTS i igrokaza ispred Predsedništva, da lopticu fašizma prebace u opoziciono dvorište, nema dana a da se ne uverimo da je sumanuto očekivati da vuk sa radikalskom dlakom promeni ćud. Dok oni glumataju toleranciju i evropejstvo, ono što oni misle, ali je u datom trenutku neprimereno reći narodu srbistanskom, saopštavaju oblici života poput Miše Vacića ili Milice zavetnice. Osvedočene srBske patriJote, spremne da do poslednjeg daha brane sveto Kosovo. Doduše u prestonici, a ne u Mitrovici ili Štrpcima, a što je priznaćete lagodnije, bezbolnije i u krajnjem slučaju isplativije.

Da Vas podsetimo:  Kad udari struka na “struku”

U situaciji kada niko od državnih zvaničnika to niti osuđuje niti komentariše, a morao bi, Vacićevo javno zagovaranje nekavih građanskih patrola, verovatno po ugledu na Remove SA odrede, ukazuje da je profesor Bakić u pravu. Da se obogaćeni i razulareni polusvet, koji je Srbistancima naneo više štete nego osiromašeni uranijum, sprema da na sve moguće načine brani sve što je stekao zahvaljujući SNS partijskoj knjižici i vernosti gospodaru Vučiću, a o čemu bi u normalnoj državi samo mogao da sanja.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime