Objavljeno: 8. April 2017.

O rezulatima predsedničkih izbora u Srbiji i započetim protestima

Emisija voditelja Borisa Malagurskog Globalno, posvećena rezulatima predsedničkih izbora u Srbiji i započetim protestima na TV BN: Slobodan Georgijev, Branko Radun, dr Dragan Petrović, Istok Pavlović

Na BN televiziji se već duže od godinu dana održavaju tematske debate tv emisije Globalno, sa po četiri učesnika. Ovaj put je tema bila vrlo atraktivna Rezultati predsedničkih izbora u Srbiji, gde je spomenut i proces protesta koji traje proteklih dana. Učesnici emisije su četiri po političkom i geopolitičkom, idejnom pogledu potuno različita gosta: Branko Radun, analitičar čest gost proteklih godina vodećih medija u Srbiji, Slobodan Georgijev novinar nedeljnika Vreme, Istok Pavlović predavač na fakultetu za medije i saradnik u kampanji Belog Preletačevića, i dr Dragan Petrović naučni savetnik u oblasti društvenih nauka.

Za 90 minuta trajanja emisije bilo je mnoštvo polemičkog sadržaja o proteklim izborima, njegovoj regularnosti, nezadovoljstvu, da li postoji sloboda medija u Srbiji, (ne)demokratskom kapacitetu vlasti i rezultatima do sadašnje vladavine, opoziciji. U svakom slučaju ovako debatne emisije gostiju različitog idejnog, geopolitičkog i političkog opredeljenja teško ćemo naći u Srbiji, bez obzira koliko se sa kojim od gostiju i argumentima iznesenim u emisiji slagali, tako da je preporučujemo za gledanje. Uostalom učesnici protesta na ulicama Srbije, prevashodno studenti, u prvi plan ističu potrebu za oslobađanjem medija, kao elementarnim prduslovom za pluralizam i demokratiju, pa ćete se svakako složiti da ovakve emisije nedostaju i dosta znače u pravilnom informisanju građana i odmeravanju snaga argumenata.

1 Komentar
Napišite komentar
  1. Alexandra Vlahović piše:

    Drago mi je da dr Petrovic može da svoje mišljnje iznese.

Ostavite komentar

Poštovani, molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija „Korena“ zadržava pravo da skrati ili ne objavi komentare anonimnih čitalaca, koji sadrže direktne pretnje, neosnovane optužbe, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.