Pečene jabuke punjene orasima i suvim voćem

0
522
Foto: printscreen

Slasna jesenja poslastica godiće vam u tmurnim danima koji predstoje, kada u kući poželite nešto slatko. Pravi se lako uz malo strpljenja. I uspeva uvek svima. Uživajte!

Potrebno je:

6 manjih jabuka
1/4 šolje smeđeg šećera
1/4 šolje seckanih oraha, možete dodati i malo badema i lešnika po želji
2 kašike suvog grožđa i drugog suvog voća po želji
1 kašičica kore limuna
3/4 kašičice cimeta
1/4 kašičice rendanog oraščića
2 kašike putera (margarin u posnoj varijanti)
1/4 čaše soka od pomorandže

Priprema:

Izdubite jabuke tako da im dno ostane netaknuto. Oljuštite jabuke pri vrhu i stavite u šerpu.

Pomešajte zajedno šećer, orahe, suvo grožđe, brusnice, limunovu koru, cimet i oraščić. Stavite 1, 5 kašičicu mešavine u svaku jabuku, preko stavite puter. Prelijte jabuke sokom od pomorandže i 1/4 šolje vode. Poklopite i kuvajte na visokoj temperaturi oko 3 sata.

Stavite jabuke u posebne posude i prelijte preostalim sosom.

Izvor: Opanak

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime