Topi se u ustima: Krempita na drugačiji način

0
179

Retki su oni koji ne vole krempitu. Nudimo vam najbolji recept za ovaj neodoljivi kolač.

Sastojci za koru:

6 kašika brašna

6 kašika šećera

6 žumanaca

1/2 praška za pecivo

1 vanilin šećer

150 ml mleka

75 ml ulja

Sastojci za fil:

1 l vode (odvojeno 350 ml i 650 ml)

4 pudinga od vanile

300 g šećera

6 belanaca

Priprema:

Počnite sa pripremom kore tako što ćete izmiksati šest žumanaca, nakon toga ubacite šest kašika šećera, vanilin šećer, ulje, pa nastavite da mutite. Dodajte mleko i sjedinite, pa sipajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umutite da se dobije homogena smesa. Zatim smesu sipajte u posudu za pečenje. Pecite na 180°C 15-20 minuta. Dok se kora peče pipremite fil.

U 350 ml vode razmutiti četiri pudinga od vanile. U šerpu dodati preostalih 650 ml vode i šećer i počnite sa zagrevanjem. Ubacite razmućen puding u šerpu i mešati dok se ne zgusne. Sve to radite na srednjoj temperaturi. Zatim umutite belanca i šećer u čvrst šne i dodajte postepeno puding, pa mutite sve vreme dok se smese ne sjedine. Takav fil prelijte preko ispečene kore, ostavite krempitu u frižideru dva sata. Po želji pospite kakao prahom.

 Izvor: stvarukusa.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime