Uz ove trikove vaša koža će biti meka i hidrirana i tokom hladnih dana pred nama

0
258
Foto: pixabay.com

Bez obzira na vremenske prilike – jednu stvar ne bi trebalo da zaboravite – pravilna nega.

Ne koristite sapun

“Sapun će oprati sve” – verovatno ste pevali kao dete, ali kada imate nekoliko decenija više, sapun je najgore što se može dogoditi vašoj koži. Glavna pritužba – uklanja kiselinski zaštitni omotač.

Prvo, pH kože je blago kisela, a sapun je alkalan. Drugo, uklanja zaštitne lipide. Da li ima dobrih karakteristika? Može vam pomoći da operete masnu mrlju sa bluze, ali zaboravite na pranje lice!

Hidratacija

Ovo je još jedna tačka na našoj kontrolnoj listi. Obavezna! Pravilna hidratacija je ključ za zadržavanje mladolikog izgleda, ali to morate učiniti mudro.

U toku leta su bile lagane kreme na bazi vode koje su se brzo upijale i nisu ostavljale lepljiv sloj na koži. U jesen i zimu, nega se zasniva na masnijim kremama koje štite od spoljašnjih faktora, gubitka vode, a takođe ne smrzavaju na negativnim temperaturama, uzrokujući štetu.

Izaberite one sa ceramidima, vitaminima rastvorljivim u mastima, kao što su A i E. Nemojte se iznenaditi ako naiđete na kremu sa holesterolom! Ne jede se, ali na kožu ima veoma dobar efekat, regeneriše je i štiti.

Kupite vazelin

Vazelin u vašoj torbici je neophodan. Ne za svakodnevnu upotrebu, ali kada mraz pritisne, savršeno će zaštititi usne. To je nusproizvod destilacije sirove nafte, ali nema mirisa, već masne teksture koja stvara zaštitni film na usnama. Neće vam dozvoliti da izgube vlagu i zadržaće toplotu.

Nemojte zaspati sa šminkom

Da, znamo – naporan dan, mnogo posla, kada se vratite kući i gotovo bukvalno padnete na lice. Nažalost, ovo je jednostavan način do dodatnih problema. Zagađenje vazduha, smog i kozmetika začepljuju pore.

Da Vas podsetimo:  Posna afrička torta

Ako ne želite da se probudite sa džinovskim bubuljicama obavezno očistite lice od šminke nežnim tonikom i mlakom vodom. Ako zaista više nemate vremena, možete koristiti maramice za uklanjanje šminke za jednokratnu upotrebu, ali budite pažljivi i sa njima, jer mogu sadržati alkohol.

Pravilno nanošenje

Pre masnih krema nanesite preparate sa vitaminom C, koenzimom Q10 ili sa hijaluronskom kiselinom i drugim aktivnim supstancama.

Vitamin C je rastvorljiv u vodi, tako da ove preparate nanosimo u tankom sloju i sačekamo da se upije, a nakon nekoliko trenutaka nanesite masnu kremu. Temeljno rasporedimo tanki sloj i uklonimo višak.

Izvor: dnevno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime