Vesti o izborima. O čemu drugom?

0
683

Beograd, 17.1. 2016. - Predsednik Srpske napredne stranke, premijer Srbije Aleksandar Vucic izjavio je na zasedanju Glavnog odbora te politicke partije da je odlucio da pokrene postupak za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Veliki Vođa je odlučio… Znate već šta. Virtuelnoj Srbiji trebalo je manje od sat vremena da zauzme svoja mesta u rovovima. U ovom trenutku su tri pozicije poznate: Oni koji su za Vučića. Oni koji su protiv Vučića. Oni koji su protiv svih, jer „ista stoka nas vodi već dve decenije“, „svi su isti“, „nemam za koga“… Dobar ti je ovaj narod, Vučiću.

„Hoćemo da građani kažu da li smo dobro radili“, izjavila je s osmehom na licu ministarka za puteve Zorannah, inače jedina potpredsednica stranke Gospodara… Pa… Ako možeš da čuješ jedan glas naroda, onda je odgovor jednostavan: Niste.

Čini mi se da su oni koji tvrde da su opozicija danas imali pune ruke posla i više nego dovoljno vremena za davanje izjava svakom novinaru koji je pozvao. Ili koga su pozvali. I svi su listom preporučivali sebe i svoju stranku za novi bolji život. I naravno – govorili kako su prevremeni izbori dokaz da je vlada loše radila.

Analitičari u Srbiji mudro su zaključili kako se „u Vučićevim rukama lomi pogača“… E što vam je analiza… Svaka vam se dala. Zar nije tačnije da kažete da se u rukama naroda lomi pogača? Jer: ako narod izađe – Vučić je u problemu. Ako ne izađe – prst može u uvo da stavi.

Sociolog Jovo Bakić (to vam je onaj što je razvalio „Master“ Tomu Bajčetinskog) dao je provokativan intervju Kuriru, koji na najbolji mogući način opisuje političku scenu Srbije. Iskreno, žao mi je što se taj čovek ranije nije politički angažovao.

Poslednja vest o izborima je više pitalica nego vest: Zamislite da (pu, pu, pu) Vučić pobedi i u aprilu. Da li će se, kada napravi novu vladu, opet govoriti kako je „prethodna vlast ostavila Srbiju na rubu provalije“?

Da Vas podsetimo:  Ogrebi i – blago tebi!

I izbori su, kao i sneg, deo obećanog boljeg života. Živeli, građani Srbije.

Kolumnista

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime