Premijerov spisak: Ko nije dostojan da živi

0
555

sns-napad6Aleksandar Vučić u ratu protiv građana koristi sav arsenal režimskog tupog oruđa, od Pinka i Informera, preko dr ministra policije, lažnih opozicionara i istih takvih analitičara, do jurišnih odreda naprednjačkih botova.

U obračunu, služi se istom strategijom kao i pre 18 godina, kad je bio Miloševićev ministar protiv informisanja. Da bi izbegao odgovornost za vlastite zločine, zamenio je teze, smislio optužnicu protiv svih koji misle drugačije, izabrao mete i poveo medijsku kampanju satanizacije i zastrašivanja.

Povod za novu ratnu avanturu stvorio je „kompletan idiot“ koji je u izbornoj noći komandovao nasiljem u Savamali. Uveren da će se, kao u brojnim prethodnim skandalima, izvući ignorisanjem, kad je organizovan prvi protest pokreta „Ne da(vi)mo Beograd“, Vučić je otišao u provod na Maltu. Lampuki pita mu je zastala u grlu kad je video da beogradskim ulicama demonstrira šačica od 20.000 pripadnika zatucane većine. Ruke iz vatre pokušao je da izvuče prozivkom „idiota“ iz gradske vlasti. Lep trik, nedovoljan da ućutka sve koji više veruju svojim očima nego njegovim lažima. Na sledećem protestu se pojavilo još više „patkica“.

Eto njih, eto njega. Rat.

Američki ambasador Kajl Skot i njegov evropski kolega Majkl Devenport potplatili su „patkice“, sindikalce, marksiste i antiglobaliste i preko NATO televizije N1 najavili „balkansko proleće“. U samoodbrani, da ne prođe kao Gadafi, Vučić je, čak, najavio i kontramiting naprednjaka u Novom Sadu, i to protiv Televizije Vojvodina i Bojana Pajtića. Nema veze što je RTV očišćena od nepodobnih novinara, a Pajtić iz Banovine.

slina-tviter

Signal za juriš dao je Nebojša dr Stefanović jučerašnjim (12. jun 2016.) tvitovima, kojima je identifikovao neprijatelje. Hajku su sutradan nastavili naprednjački botovi, predvođeni bivšom Ksenijom Vučić, Nebojšom Krstićem, Vladom Đukanovićem dr Bizonom… Na Fejsbuku i Tviteru žestoko su se obrušili na targetovane pojedince: Sašu Jankovića, Rodoljuba Šabića, Jugoslava Ćosića, Slavišu Lekića, Slobodana Georgijeva, Dunju Mijatović, Biljanu Lukić, Gordanu Čomić… Vučićevi sendvičari (Svetlana Marković, Mr.Neny, Milos M, Mr. No, Jana, Gospođica Miletić, Buba, Bora sa Mora…) nisu propustili da izvređaju i mene.

Da Vas podsetimo:  Direktorka zarađuje 430.000 dinara, a škola u milionskom gubitku

2016-06-15_054321

„Panika, bato“, „Frkica“, „Nervozni ste“, „Očaj vas hvata“, „Pojebala vam se taktika“, „Plakaćete u tišini“ – navodi se u porukama hrabrih i moćnih naprednjačkih botova, skrivenih iza pseudonima i tuđih fotografija. Komotni u ludilu, uzeli su sebi za slobodu da procenjuju i ko je „dostojan da živi“, kako se navodi u poruci koju je izvesni „Smica Simic“ uputio Georgijevu: „Njegovo ime blati i samu pomisao na novinarstvo, nije dostojan da živi sa nama, plaćenik“.sns napad

Naravno, atmosferu nasilja nisu kreirali „Smica“, „Jana“ i „Mr.Neny“, nego Aleksandar Vučić. Rat je njegov prirodni ambijent; na frontovima od Karlobaga do Prizrena stekao je sve što ima, nezainteresovan za žrtve svojih avantura. A, vlast koju trenutno ima, vidi se po aktuelnom obračunu s građanima, braniće na isti način, po svaku cenu.

Predrag Popović

predragpopovic.wordpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime