1 od 4.99,99 miliona

1
1195
Foto: printscreen (Peščanik)

Čim su oni koji su registrovali pokret „1 od 5 miliona“ objavili da izlaze na izbore, vlast im je zahvalno otvorila vrata televizije sa nacionalnom frekvencijom. Nezahvalni mladi ljudi su tu priliku iskoristili da gledaoce informišu o aferi Krušik i da kažu ko je iz vladajuće stranke osumnjičen za paljenje kuće novinara, a ko optužen za seksualno uznemiravanje SMS-ovima „volkajućeg“ sadržaja.

I sad ni vlast ni bojkotaši nisu zadovoljni. Bojkotaši, tradicionalno neopterećeni dobrim idejama, imaju problem da zadrže prepoznatljivi slogan protesta, dok vlast, tradicionalno neopterećena skrupulima neće imati problem da napravi svoju kopiju pokreta Jedan od pet miliona. Pa kad su mogli da plagiraju nevladine organizacije, istraživačko novinarstvo, udruženja sudija i tužilaca, da naprave sramnu kopiju Utiska nedelje i još sramotniju Zorana Kesića, da ukradu ime Nova S mrske im N1 televizije i permutuju ga u Supernova, pa čak i da kloniraju štrajk glađu ne bi li „smenili“ opoziciju – šta mislite koliko će im trebati da, po ugledu na „akcijske cene“, osnuju neko udruženje 1 od 4.99,99? A možda čak i proglase bojkot ako zaključe da legitimnost izbora i budućeg parlamenta neće obezbediti ni spuštanje cenzusa (nije to nepristojna ponuda nego je nepristojan ponuđač) ni smanjivanje biračkog spiska za dva miliona glasača (ne bi li ispalo da bojkota nije ni bilo).

No, ako im se posreći, sve probleme sa protestima, bojkotom, nazivom 1 od 5 miliona, pokradenim milionima i pratećim aferama možda razreši korona virus. Jer, od sve preventive kojoj i inače nismo skloni, primenjujemo jedino – da ne ulazimo u nedužne kineske radnje. A od sve kurative – samo to da ćemo renovirati kliniku za infektivne bolesti.

Najavljeno renoviranje klinike će se, takođe samo po najavama vlasti, završiti za 14 meseci. Što nije impresivno kao kinesko građenje bolnice od hiljadu kreveta za samo nedelju dana, ali jeste mnogo brže od rešenja saobraćajnog kolapsa koje je gradonačelnik Beograda najavio „već“ za 2030. godinu i rešenja zagađenosti vazduha („sadnjom milion stabala za koja sada nema mesta u gradu“) koje je gradonačenik umesto gradonačenika najavio za 2025. godinu. A svakako mnogo brže od renoviranja bilo kog sokaka do sada.

Da Vas podsetimo:  Kad stranka sufinansira „Paraliju“ u predsezoni

No, čak i da se klinika za infektivne bolesti završi u najavljenom roku, tog proleća 2021. veća pošast će biti ambrozija nego korona virus. Zato će vlast, bude li potrebe za karantinom, rado požuriti da izgradi one silne stadione, na čelu sa nacionalnim, koje je tako nesebično obećala. Jer, da se ne zavaravamo, ova vlast prosto žudi da nas vidi nagurane po stadionima. I ne, ne mislim na tribine.

Nadežda Milenković
Izvor: Peščanik.net

1 KOMENTAR

  1. Izbore i za naredne četiri godine BIA skrojiti kao i za svake „izbore“ tako da SNS bude apsolutni pobednik izbora, glasovima mrtvih u biračkim spiskovima kojih je preko 1.800.000,pokradenim tj.falsifikovanim glasovima dijaspore koja je brojna ali malo izlazi po konzulatima,jer radi od 0-24h da glasa protiv režima diktatora i uništitelja Srbije za vekove.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime