Za šta nam služe pruge ako vozova nema?

0
68

Dok se vlast u Srbiji hvali brzim prugama, naši čitaoci nam sve češće šalju mejlove u kojima opisuju svoja loša iskustva sa železnicom. Poznato je da je novi komplet vagona prebačen za prevoz putnika na relaciji Beograd – Novi Sad, a za liniju Kraljevo-Požega vraćena stara garnitura.

Kako čujemo ovih dana putnici na najbržoj srpskoj pruzi po ravnoj Vojvodini imaju zastoj u saobraćanju voza preambiciozno nazvanog „Soko“, a voz na relaciji Kraljevo – Požega svaki čas se pregreva i zastaje.

I sve češće se polasci otkazuju pa je onda i logično pitanje koje nam je poslala naša čitateljka – Za šta nam služe pruge, ako vozova nema?

Poštovani,

Ovim putem želim javno da izrazim ljutnju i razočaranost prema Železnici Srbije. Danas sam sa drugaricom htela da odem u Kraljevo vozom u 12:21 (15 ljudi je čekalo taj prevoz na železnickoj stanici!), da bi nam službenica na šalteru rekla da je voz otkazan (inače se već 3 nedelje otkazuju vožnje kako se njima ćefne!) i da je otišao za Užice, a da nije NIGDE objavljeno da se otkazuje polazak za Kraljevo. Pitam se da li treba jos 50 puta da dođem na stanicu da bi mi rekli da je voz u kvaru ili je otkazan, a da ne postoji nigde ta informacija i da li smo mi iz unutrašnjosti niža rasa u odnosu na ljude iz Novog Sada i Beograda, da ne možemo da imamo voz koji smo imali?! Za šta nam onda služe pruge ako vozovi ne saobraćaju?

Srdačno,

Sonja Drobnjaković

https://www.ozonpress.net/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime