Bogoljub Karić dobitnik prestižne nagrade

1
849

pokret snaga srbije bkmiting pokret za preokret bogoljub karic beograd 1670106foto aleksandar stojanovicRuska federacija u Moskvi svake godine dodeljuje najviša priznanja zaslužnim pojedincima koji učestvuju u stvaranju nove moderne Rusije.

Ove godine, prestižno priznanje Ruske federacije, „Lider nove Rusije“, dodeljeno je Bogoljubu Kariću a svečana ceremonija uručenja nagrade, održana je u Kremlju u Moskvi.

Povodom uručenja ove prestižne nagrade, Bogoljub Karić je izjavio:

„Pripala je čast i meni da budem dobitnik tog velikog priznanja Ruske federacije za sve ono što je porodica Karić poslednjih 35 godina učinila u Sovjetskom Savezu osnivanjem prve privatne jugoslovensko-sovjetske kompanije. Takođe, tu su i banke, osiguravajuće kompanije, građevinske firme, prvi privatni univerzitet sa 20 000 studenata danas.

karic1Nagrade se uručuju najzaslužnijim građanima, tako da i mi Pećanci, Srbi, imamo sada to zadovoljstvo i čast da budemo među najuglednijim građanima, ne samo Ruske federacije nego mnogih drugih iz celog sveta koji su ovde večeras, od Amerikanaca do Japanaca, a koji su takođe učestvovali i učestvuju u izgradnji moderne i ekonomski jake Rusije“ , rekao je Bogoljub Karić .

karic2Ova visoka nagrada Ruske federacije osnovana je s ciljem okupljanja vodećih predstavnika biznisa iz različitih regija Rusije i profesionalaca svoje struke, koji doprinose regionalnom razvoju kroz razmenu profesionalnog iskustva i primenu najviših tehnoloških dostignuća.

„Lider nove Rusije“ nagrada je podržana od državnog vrha i najviših instanci u Rusiji, a i sam predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je istakao u vezi sa njom da državne i poslovne relacije moraju da se zasnivaju na zajedničkoj poslovnoj filozofiji, partnerstvu i ravnopravnom dijalogu.

Bogoljub Karić nalazi se na čelu najveće evropske građevinske kompanije, koja već pola veka ostvaruje izvanredne rezultate na prostorima bivših zemalja Sovjetskog Saveza i spada među najuspešnije i najbrže rastuće kompanije u tom delu sveta. Trenutno BK grupa gradi 4,7 miliona kvadrata u Belorusiji, dva miliona u Rusiji, kao i Turkmenistanu i Kazahstanu gde su ugovoreni poslovi u vrednosti od oko 13 miliijardi dolara.

Da Vas podsetimo:  Vojvođanska „koalicija voljnih”

Bogoljub Karić je ujedno i prvi čovek iz Srbije i bivših jugoslovenskih zemalja koji je dobio ovu prestižnu nagradu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime