Boško i Admira bili su sarajevski Romeo i Julija: Ubili ih zagrljene, ovo je prava istina o njihovim dželatima

0
262

„Samo nas metak može rastaviti“

Sarajevski Romeo i Julija.

Boško Brkić i Admira Ismić, sarajevski Romeo i Julija, ubijeni na današnji dan 1993. godine, voljeli su se neizmjerno. Godine 1986. bili su tipični jugoslovenski tinejdžeri. Njegova majka kaže da su ih zanimali automobili, filmovi i muzika. Njihova ljubav, zauvijek, prekinuta je snajperskim hicima ispaljenim iz dijela Sarajeva pod muslimanskom kontrolom kada su na Vrbanja mostu pokušali da pređu u dio grada pod srpskom kontrolom.

Njihovo ubistvo bilo je pripisivano pripadnicima Vojske Republike Srpske sve do iskaza Tužilaštvu Sarajevskog kantona bivšeg operativca bošnjačke tajne službe AID Edina Garaplije, koji je rekao da su „sarajevskog Romea i Juliju“ 18. maja 1993. godine ubili pripadnici tajne muslimanske terorističke jedinice „Ševe“.

Garaplija je za ovo ubistvo optužio Nedžada Herendu, koji je neko vrijeme bio šef „Ševa“, te pripadnika ove jednice Dragana Šošića.

Medijima je plasirano da su ubijeni sa srpske strane. Herenda je bio precizan i rekao je da su se on i Dragan nalazili na prostoru bivše zgrade „Steleksa“, odnosno Elektrotehničkog fakulteta. Zamaskirani, sa te pozicije gađali su ih na mostu kad su mladić i djevojka pokušali da pređu na stranu Republike Srpske Naveo je Garaplija 2002. godine.

Njihova zagrljena tijela nedjelju dana su ležala na ničijoj zemlji. Ni Unprofor nije smio ili nije htio da ih evakuiše. Učinila je to Vojska Repubike Srpske.

Admira i Boško sahranjeni su u Republici Srpskoj, da bi nakon rata njihova tijela bila prenesena na sarajevsko groblje „Lav“.

Za njihovo ubistvo niko nije odgovarao.

Izvor: Nacionalist

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime